© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kremni cheesecake s kakijem

Pričarajte si pravo jesen in postrezite cheesecake s kakijem

Kremni cheesecake s kakijem

Pričarajte si pravo jesen in postrezite cheesecake s kakijem

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g piškotov (najbolje spekulas)
  • 2 pesti orehov
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 350 g maskarponeja
  • 3 velike žlice grškega jogurta
  • 2 žlici konjaka (po želji)
  • 2 žlički instantne želatine v prahu
  • 2 zvrhani žlici proteinskega namaza z okusom bele čokolade
  • 2 kakija

Sestavine

  • 200 g piškotov (najbolje spekulas)
  • 2 pesti orehov
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 350 g maskarponeja
  • 3 velike žlice grškega jogurta
  • 2 žlici konjaka (po želji)
  • 2 žlički instantne želatine v prahu
  • 2 zvrhani žlici proteinskega namaza z okusom bele čokolade
  • 2 kakija

Postopek

1

Piškote in orehe v mešalniku zmeljemo v drobtine. Dodamo maslo in vlakninski sirup, da se vse sestavine dobro povežejo. Maso stresemo v pekač za pite ali torte in jo s kozarcem potisnemo ob dno in robove.

2

Namaz zmehčamo v mikrovalovni pečici. Zmešamo maskarpone, grški jogurt in konjak, dodamo zmehčan namaz in dobro premešamo. Dodamo še želatino in dobro premešamo.

3

Kremo enakomerno razporedimo po tortnem dnu. Pito postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure.

4

Pred postrežbo olupimo kaki, ga narežemo na tanke rezine in jih razporedimo po piti.

Z manj sladkorja

Ta recept lahko zlahka prilagodimo za vse, ki ne smejo ali ne želijo jesti veliko sladkorja. Uporabimo lahko piškote brez dodanega sladkorja, lahko različico maskarponeja in grškega jogurta, proteinski namaz brez dodanega sladkorja in vlakninski sirup namesto medu. Vlakninski sirup je 100-odstotno naravna sestavina, pridobljena iz korena cikorije. Gre za prehransko vlaknino, ki ima sladek okus, vendar ni ne sladkor ne sladilo. Vsebuje le približno 8 odstotkov ogljikovih hidratov.

Priljubljeni recepti

Dišeča juha s piščancem in lečo

Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.