
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na četrtine. Na nizek pekač damo krompir in papriko, pokapljamo ju z žlico olja, posujemo z žličko zelišč in premešamo. Pečemo ju 25 minut, da se krompir lepo zapeče in paprika zmehča. Vmes ju enkrat obrnemo.
Medtem pripravimo burgerje. Česen olupimo in stremo. V skledi zmešamo meso z dvema tretjinama česna, papriko, jajcem, preostalimi zelišči, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 4 mesne pogačice. V ponvi segrejemo pol žlice olja in pogačice pečemo 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo.
V majonezo vmešamo preostali česen. Krompir posolimo. Mesne pogačice postrežemo v prerezanih kruhkih s solato, čebulo, pečeno papriko in česnovo majonezo. Krompir postrežemo posebej.