© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Burgerji iz svinjine z zeliščnim krompirjem

Burgerji iz svinjine z zeliščnim krompirjem

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
burgerji iz svinjine z zeliscnim krompirjem

Sestavine

  • 3 veliki krompirji
  • 1 rdeča paprika
  • 1,5 žlice sončničnega olja
  • 2 žlički mešanice suhih zelišč
  • 500 g mletega svinjskega mesa
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mlete paprike
  • 1 večje jajce
  • sol
  • poper
  • 4 žlice majoneze
  • kruhki, solata in čebula za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 veliki krompirji
  • 1 rdeča paprika
  • 1,5 žlice sončničnega olja
  • 2 žlički mešanice suhih zelišč
  • 500 g mletega svinjskega mesa
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mlete paprike
  • 1 večje jajce
  • sol
  • poper
  • 4 žlice majoneze
  • kruhki, solata in čebula za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na četrtine. Na nizek pekač damo krompir in papriko, pokapljamo ju z žlico olja, posujemo z žličko zelišč in premešamo. Pečemo ju 25 minut, da se krompir lepo zapeče in paprika zmehča. Vmes ju enkrat obrnemo.

2

Medtem pripravimo burgerje. Česen olupimo in stremo. V skledi zmešamo meso z dvema tretjinama česna, papriko, jajcem, preostalimi zelišči, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 4 mesne pogačice. V ponvi segrejemo pol žlice olja in pogačice pečemo 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo.

3

V majonezo vmešamo preostali česen. Krompir posolimo. Mesne pogačice postrežemo v prerezanih kruhkih s solato, čebulo, pečeno papriko in česnovo majonezo. Krompir postrežemo posebej.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.