Kaj boste skuhali danes?
Bulgur s kozicami in bučkami
Bulgur s kozicami in bučkami
    Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
 - lupina in sok 2 limon
 - 2 stroka česna
 - 2 žlički mlete paprike
 - 2 žlici oljčnega olja
 - 150 g bulgurja
 - 4 bučke
 - šopek peteršilja
 - sol
 - limonovi krhlji, ko postrežemo
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
 - lupina in sok 2 limon
 - 2 stroka česna
 - 2 žlički mlete paprike
 - 2 žlici oljčnega olja
 - 150 g bulgurja
 - 4 bučke
 - šopek peteršilja
 - sol
 - limonovi krhlji, ko postrežemo
 
Postopek
Česen olupimo in stremo, bučke diagonalno narežemo na kolobarje. Peteršilj sesekljamo. Kozice damo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo in odložimo na stran. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.
Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.
Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo. Postrežemo s krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom
Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.