
Kaj boste skuhali danes?
Bulgur s kozicami in bučkami
Bulgur s kozicami in bučkami

Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
- lupina in sok 2 limon
- 2 stroka česna
- 2 žlički mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g bulgurja
- 4 bučke
- šopek peteršilja
- sol
- limonovi krhlji, ko postrežemo

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
- lupina in sok 2 limon
- 2 stroka česna
- 2 žlički mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g bulgurja
- 4 bučke
- šopek peteršilja
- sol
- limonovi krhlji, ko postrežemo
Postopek
Česen olupimo in stremo, bučke diagonalno narežemo na kolobarje. Peteršilj sesekljamo. Kozice damo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo in odložimo na stran. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.
Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.
Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo. Postrežemo s krhlji limone.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.