
Bulgur s kozicami in bučkami
Bulgur s kozicami in bučkami

Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
- lupina in sok 2 limon
- 2 stroka česna
- 2 žlički mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g bulgurja
- 4 bučke
- šopek peteršilja
- sol
- limonovi krhlji, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g velikih očiščenih kozic
- lupina in sok 2 limon
- 2 stroka česna
- 2 žlički mlete paprike
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g bulgurja
- 4 bučke
- šopek peteršilja
- sol
- limonovi krhlji, ko postrežemo
Postopek
Česen olupimo in stremo, bučke diagonalno narežemo na kolobarje. Peteršilj sesekljamo. Kozice damo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo in odložimo na stran. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.
Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.
Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo. Postrežemo s krhlji limone.