© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bulgur s kozicami in bučkami

Bulgur s kozicami in bučkami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smokey prawns with cous cous

Sestavine

  • 200 g velikih očiščenih kozic
  • lupina in sok 2 limon
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički mlete paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g bulgurja
  • 4 bučke
  • šopek peteršilja
  • sol
  • limonovi krhlji, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g velikih očiščenih kozic
  • lupina in sok 2 limon
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički mlete paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g bulgurja
  • 4 bučke
  • šopek peteršilja
  • sol
  • limonovi krhlji, ko postrežemo

Postopek

1

Česen olupimo in stremo, bučke diagonalno narežemo na kolobarje. Peteršilj sesekljamo. Kozice damo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo in odložimo na stran. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.

2

Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.

3

Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo. Postrežemo s krhlji limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.