Kaj boste skuhali danes?
Bučkina pita z roquefortom
Bučkina pita z roquefortom
Sestavine
testo
- 150 g bele moke
- 50 g polnozrnate moke
- 100 g masla
- ščepec soli
- mlačna voda po potrebi
nadev
- ½ čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
- 3 jajca
- 1,5 dl sladke smetane
- 5 žlic mleka
- 80 g sira roquefort
- sol
- poper
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
testo
- 150 g bele moke
- 50 g polnozrnate moke
- 100 g masla
- ščepec soli
- mlačna voda po potrebi
nadev
- ½ čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
- 3 jajca
- 1,5 dl sladke smetane
- 5 žlic mleka
- 80 g sira roquefort
- sol
- poper
Postopek
V skledi zmešamo obe vrsti moke, dodamo ščepec soli in maslene kosmiče ter s prsti vdelamo maslo v moko. Dodamo le toliko vode, da lahko vgnetemo testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in jo na vročem oljčnem olju zarumenimo. Bučke operemo in zelo grobo naribamo. Dodamo jih čebuli, dušimo približno 5 minut in jih občasno premešamo. V večji skledi stepemo jajca s smetano in mlekom, dodamo na večje koščke zdrobljen roquefort, nato primešamo še zdušene bučke. Zmerno solimo in popramo ter dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 28 cm. Odvečno testo ob robu modla odrežemo in dno testa večkrat prebodemo z vilicami. Pripravljen nadev razporedimo po testu in pito postavimo v pečico. Pečemo jo 30 do 35 minut in postrežemo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikov gaspačo s stročjim fižolom v tempuri in mariniranimi koriandrovimi semeni
Slastna poletna juha, ki osveži in poživi