© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina pita z roquefortom

Bučkina pita z roquefortom

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Buckina

Sestavine

testo

  • 150 g bele moke
  • 50 g polnozrnate moke
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • mlačna voda po potrebi

nadev

  • ½ čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
  • 3 jajca
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 5 žlic mleka
  • 80 g sira roquefort
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 150 g bele moke
  • 50 g polnozrnate moke
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • mlačna voda po potrebi

nadev

  • ½ čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
  • 3 jajca
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 5 žlic mleka
  • 80 g sira roquefort
  • sol
  • poper

Postopek

1

V skledi zmešamo obe vrsti moke, dodamo ščepec soli in maslene kosmiče ter s prsti vdelamo maslo v moko. Dodamo le toliko vode, da lahko vgnetemo testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2

Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in jo na vročem oljčnem olju zarumenimo. Bučke operemo in zelo grobo naribamo. Dodamo jih čebuli, dušimo približno 5 minut in jih občasno premešamo. V večji skledi stepemo jajca s smetano in mlekom, dodamo na večje koščke zdrobljen roquefort, nato primešamo še zdušene bučke. Zmerno solimo in popramo ter dobro premešamo.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 28 cm. Odvečno testo ob robu modla odrežemo in dno testa večkrat prebodemo z vilicami. Pripravljen nadev razporedimo po testu in pito postavimo v pečico. Pečemo jo 30 do 35 minut in postrežemo toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.