© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničev semifreddo z belo čokolado

Borovničev semifreddo z belo čokolado

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
borovnicev semifreddo z belo cokolado

Sestavine

  • 8 dl svežih gozdnih borovnic
  • 120 g bele čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 3 zelo sveža jajca
  • 1 vaniljev strok
  • 4 žlice sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 dl svežih gozdnih borovnic
  • 120 g bele čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 3 zelo sveža jajca
  • 1 vaniljev strok
  • 4 žlice sladkorja

Postopek

1

Belo čokolado nasekljamo na drobne koščke. Vaniljev strok po dolžini zarežemo in iz njega s konico noža postrgamo semena. Beljake ločimo od rumenjakov in v eni posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem in vaniljevimi semeni, v drugi pa stepemo beljake v trd sneg. Posebej stepemo sladko smetano.

2

Polovico borovnic pretlačimo ali zmiksamo in jih vlijemo v mešanico z rumenjakom in sladkorjem, dodamo še cele borovnice in koščke bele čokolade. Maso zdaj izmenično zrahljamo s snegom in stepeno smetano. Vse skupaj dobro umešamo. Temno roza maso vlijemo v porcijske kozarčke ali v dve banjici za sladoled. Po vrhu posujemo še nekaj celih borovnic in koščke bele čokolade. Semifreddo postavimo v zamrzovalnik vsaj za pet ur oziroma še bolje kar čez noč. Pol ure pred serviranjem sladico vzamemo iz zamrzovalne skrinje in jo damo v hladilnik, da se nekoliko odtali. Šele potem jo postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.