© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Borovničev semifreddo z belo čokolado

Borovničev semifreddo z belo čokolado

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
borovnicev semifreddo z belo cokolado

Sestavine

  • 8 dl svežih gozdnih borovnic
  • 120 g bele čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 3 zelo sveža jajca
  • 1 vaniljev strok
  • 4 žlice sladkorja
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 8 dl svežih gozdnih borovnic
  • 120 g bele čokolade
  • 5 dl sladke smetane
  • 3 zelo sveža jajca
  • 1 vaniljev strok
  • 4 žlice sladkorja

Postopek

1

Belo čokolado nasekljamo na drobne koščke. Vaniljev strok po dolžini zarežemo in iz njega s konico noža postrgamo semena. Beljake ločimo od rumenjakov in v eni posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem in vaniljevimi semeni, v drugi pa stepemo beljake v trd sneg. Posebej stepemo sladko smetano.

2

Polovico borovnic pretlačimo ali zmiksamo in jih vlijemo v mešanico z rumenjakom in sladkorjem, dodamo še cele borovnice in koščke bele čokolade. Maso zdaj izmenično zrahljamo s snegom in stepeno smetano. Vse skupaj dobro umešamo. Temno roza maso vlijemo v porcijske kozarčke ali v dve banjici za sladoled. Po vrhu posujemo še nekaj celih borovnic in koščke bele čokolade. Semifreddo postavimo v zamrzovalnik vsaj za pet ur oziroma še bolje kar čez noč. Pol ure pred serviranjem sladico vzamemo iz zamrzovalne skrinje in jo damo v hladilnik, da se nekoliko odtali. Šele potem jo postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.