
Bombardino
Uspešnica z belih strmin
Bombardino
Uspešnica z belih strmin

Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
jajčni liker (za 3 dl)
- 4 srednje veliki rumenjaki
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,75 dl brendija
bombardino
- 3 dl jajčnega likerja
- 1,6 dl brendija
- 0,5 dl sladke smetane
- cimet v prahu
Postopek
Najprej pripravimo jajčni liker. V kovinski skledi z električnim mešalnikom stepamo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor, da dobimo gosto, kremasto in svetlo maso. Postopoma med stepanjem dodamo še brendi.
Pripravimo vodno kopel: v kozici na nizki temperaturi segrejemo malo vode, da le nežno vre. Nanjo postavimo skledo z rumenjakovo maso in pazimo, da se ne dotika vode. Če bo temperatura previsoka, se lahko mešanica sesiri. Z metlico mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti in oblije hrbtno stran žlice. Takoj ko se to zgodi, skledo odstavimo in liker prelijemo v drugo skledo, da ustavimo kuhanje.
Takoj nadaljujemo s pripravo bombardina (lahko pa jajčni liker najprej ohladimo in shranimo v hladilnik, pred nadaljevanjem pa ga znova počasi segrejemo in mešamo, da se ne prime dna). Vročemu jajčnemu likerju primešamo brendi, koktajl vlijemo v kozarčke ali skodelice, dodamo žlico stepene smetane in posujemo z malo cimeta.
Nasvet
Jajčni liker lahko tudi kupimo in bombardino pripravimo po postopku, opisanem v točki 3.