Kaj boste skuhali danes?
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja
Obeležite svetovni dan testenin s temi slastnimi recepti
Življenje je preplet čarovnije in testenin, je dejal italijanski režiser Federico Fellini. Svetovni dan testenin, ki ga praznujemo 25. oktobra, slavi prav to miselnost.
Sočna pica rolada iz listnatega testa, ki jo boste naravnost oboževali
Preprosta in okusna pica rolada iz listnatega testa s šunko, sirom in gobami. Hrustljava zunaj, mehka znotraj, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Chef David Vračko: Amaterjem vstop prepovedan
To piše na vhodu restavracije mariborskega chefa Davida Vračka. In ta napis ne straši – le napove, da vstopaš v svet, kjer veljajo drugačna pravila.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja
Postopek
Jajca stepemo s sladkorjem in ščepcem soli nad vročo vodno kopeljo v penasto zmes. Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi. Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčni masi postopoma dodajamo moko in s kuhalnico previdno mešamo.
Maso za prst debelo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlato rjave barve.
Pečen biskvit zvrnemo na pekač, ki smo ga potresli s sladkorjem. Papir za peko lažje odstranimo z biskvita, če ga rahlo navlažimo (za kratek čas pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo). Nato biskvit pokapamo s hladno kavo, spet pokrijemo s papirjem za peko in skupaj s papirjem zvijemo v rulado.
Med ohlajanjem biskvita pripravimo kremo. Maskarpone in kislo smetano zmešamo s pomarančno marmelado in obogatimo s pomarančnim likerjem. Biskvit previdno odvijemo, odstranimo papir, namažemo s pripravljeno kremo in ponovno zvijemo.
Rulado tudi po zunanji strani namažemo s pomarančno kremo in bogato potresemo z naribano čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Belokranjska pogača
Belokranjska pogača je tradicionalna slovenska jed, ki ne sme utoniti v pozabo
Domači prijatelj
Ti piškoti so kakor nalašč za pomakanje v desertno vino, priležejo pa se tudi h kavi.