
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Biskvitna rulada s pomarančno kremo

Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja
Postopek
Jajca stepemo s sladkorjem in ščepcem soli nad vročo vodno kopeljo v penasto zmes. Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi. Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčni masi postopoma dodajamo moko in s kuhalnico previdno mešamo.
Maso za prst debelo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlato rjave barve.
Pečen biskvit zvrnemo na pekač, ki smo ga potresli s sladkorjem. Papir za peko lažje odstranimo z biskvita, če ga rahlo navlažimo (za kratek čas pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo). Nato biskvit pokapamo s hladno kavo, spet pokrijemo s papirjem za peko in skupaj s papirjem zvijemo v rulado.
Med ohlajanjem biskvita pripravimo kremo. Maskarpone in kislo smetano zmešamo s pomarančno marmelado in obogatimo s pomarančnim likerjem. Biskvit previdno odvijemo, odstranimo papir, namažemo s pripravljeno kremo in ponovno zvijemo.
Rulado tudi po zunanji strani namažemo s pomarančno kremo in bogato potresemo z naribano čokolado.