Kaj boste skuhali danes?
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Biskvitna rulada s pomarančno kremo
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
biskvit
- 5 jajc
- 12 dag kristalnega sladkorja
- sol
- 12 dag moke
- kristalni sladkor za pekač
- 6 žlic močne kave
- naribana bela čokolada za okras
pomarančna krema
- 25 dag maskarponeja
- 15 dag kisle smetane
- 8 žlic pomarančne marmelade
- 4 žlice pomarančnega likerja
Postopek
Jajca stepemo s sladkorjem in ščepcem soli nad vročo vodno kopeljo v penasto zmes. Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi. Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčni masi postopoma dodajamo moko in s kuhalnico previdno mešamo.
Maso za prst debelo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlato rjave barve.
Pečen biskvit zvrnemo na pekač, ki smo ga potresli s sladkorjem. Papir za peko lažje odstranimo z biskvita, če ga rahlo navlažimo (za kratek čas pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo). Nato biskvit pokapamo s hladno kavo, spet pokrijemo s papirjem za peko in skupaj s papirjem zvijemo v rulado.
Med ohlajanjem biskvita pripravimo kremo. Maskarpone in kislo smetano zmešamo s pomarančno marmelado in obogatimo s pomarančnim likerjem. Biskvit previdno odvijemo, odstranimo papir, namažemo s pripravljeno kremo in ponovno zvijemo.
Rulado tudi po zunanji strani namažemo s pomarančno kremo in bogato potresemo z naribano čokolado.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bezgov sirup
Zmešajmo ga z mineralno vodo, belim vinom ali penino za osvežilen napitek!
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.