© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Biskvitna rulada s pomarančno kremo

Biskvitna rulada s pomarančno kremo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Biskuitroulade mit Orangencreme

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 12 dag kristalnega sladkorja
  • sol
  • 12 dag moke
  • kristalni sladkor za pekač
  • 6 žlic močne kave
  • naribana bela čokolada za okras

pomarančna krema

  • 25 dag maskarponeja
  • 15 dag kisle smetane
  • 8 žlic pomarančne marmelade
  • 4 žlice pomarančnega likerja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 12 dag kristalnega sladkorja
  • sol
  • 12 dag moke
  • kristalni sladkor za pekač
  • 6 žlic močne kave
  • naribana bela čokolada za okras

pomarančna krema

  • 25 dag maskarponeja
  • 15 dag kisle smetane
  • 8 žlic pomarančne marmelade
  • 4 žlice pomarančnega likerja

Postopek

1

Jajca stepemo s sladkorjem in ščepcem soli nad vročo vodno kopeljo v penasto zmes. Odstavimo in stepamo še toliko časa, da se masa ohladi. Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčni masi postopoma dodajamo moko in s kuhalnico previdno mešamo.

2

Maso za prst debelo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici do zlato rjave barve.

3

Pečen biskvit zvrnemo na pekač, ki smo ga potresli s sladkorjem. Papir za peko lažje odstranimo z biskvita, če ga rahlo navlažimo (za kratek čas pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo). Nato biskvit pokapamo s hladno kavo, spet pokrijemo s papirjem za peko in skupaj s papirjem zvijemo v rulado.

4

Med ohlajanjem biskvita pripravimo kremo. Maskarpone in kislo smetano zmešamo s pomarančno marmelado in obogatimo s pomarančnim likerjem. Biskvit previdno odvijemo, odstranimo papir, namažemo s pripravljeno kremo in ponovno zvijemo.

5

Rulado tudi po zunanji strani namažemo s pomarančno kremo in bogato potresemo z naribano čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.