Kaj boste skuhali danes?
Ajdovi blini
Ajdovi blini
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Postopek
Iz ajdove moke, bele moke, jajca, kvasa, stopljenega masla, soli in vode zamešamo nekoliko gostejše testo, kot je testo za palačinke, in ga pustimo vzhajati.
Vzhajano testo z zajemalko vlivamo v vročo pomaščeno ponev in počasi spečemo nekoliko debelejše manjše palačinke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna juha s kumarično kremo
Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je pripravljeno kosilo!
Kremasta rabarbara v kozarcu
Rabarbara je odlična, a se vse prevečkrat znajde le v kompotih. Poskusite jo z ingverjem!