Kaj boste skuhali danes?
Ajdovi blini
Ajdovi blini
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Postopek
Iz ajdove moke, bele moke, jajca, kvasa, stopljenega masla, soli in vode zamešamo nekoliko gostejše testo, kot je testo za palačinke, in ga pustimo vzhajati.
Vzhajano testo z zajemalko vlivamo v vročo pomaščeno ponev in počasi spečemo nekoliko debelejše manjše palačinke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Porova juha z ješprenjčkom in slanino
Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.
Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda