© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdova torta z brusnično kremo

Ajdova torta z brusnično kremo

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 90 g ajdove moke
  • 1 žlica pšenične moke
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 3 dl brusnične marmelade
  • 75 g mandljevih lističev za okras
  • model za torto premera 26 cm
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 90 g ajdove moke
  • 1 žlica pšenične moke
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška

nadev

  • 5 dl sladke smetane
  • 3 dl brusnične marmelade
  • 75 g mandljevih lističev za okras
  • model za torto premera 26 cm

Postopek

1

Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg; med stepanjem postopoma vsipavamo sladkor. V sneg najprej vmešamo rumenjake, nato pa na zmes presejemo ajdovo in pšenično moko z jedilnim škrobom in pecilnim praškom ter previdno zmešamo. Maso napolnimo v tortni model premera 26 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v pečici 40 do 50 minut pri 180 °C.

2

Polovico sladke smetane čvrsto stepemo in vanjo vmešamo brusnično marmelado. Ohlajeno torto prečno prerežemo in jo namažemo z brusnično kremo. Preostalo smetano prav tako čvrsto stepemo. Celo torto premažemo s smetano, obod torte pa potresemo s praženimi mandljevimi lističi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.