
Sestavine
- 500 g ajdove moke
- 2 dl vrele vode
- maslo in ostra moka za pekač
nadev
- sol
- 500 g skute
- 3 dl kisle smetane
- 1 jajce

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g ajdove moke
- 2 dl vrele vode
- maslo in ostra moka za pekač
nadev
- sol
- 500 g skute
- 3 dl kisle smetane
- 1 jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C, pekač posujemo z ostro moko. Ajdovo moko poparimo z vrelo vodo, premešamo in počakamo, da se malo ohladi. Zgnetemo srednje gosto gladko testo (po potrebi dodamo še malo vode) in ga na pomokani delovni površini razvaljamo v krog premera približno 36 cm in debeline približno 3–4 mm.
Testo položimo na pekač in ga zavihamo 1 cm ob robu pekača. Za nadev zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in sol, premažemo testo in krapec pečemo 25 minut.
Nasvet
Krapec ponudimo topel, najbolje s kozarcem renskega rizlinga. Po želji lahko tretjino ajdove moke nadomestimo s pšenično, tako se bo testo laže valjalo. Tradicionalno krapec spečejo na loparju v krušni peči, tak je še posebno dober. Če želimo sladek krapec, sol v nadevu opustimo, dodamo pa 100 g sladkorja (oziroma po okusu).