
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 500 g ajdove moke
- 2 dl vrele vode
- maslo in ostra moka za pekač
nadev
- sol
- 500 g skute
- 3 dl kisle smetane
- 1 jajce

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 500 g ajdove moke
- 2 dl vrele vode
- maslo in ostra moka za pekač
nadev
- sol
- 500 g skute
- 3 dl kisle smetane
- 1 jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C, pekač posujemo z ostro moko. Ajdovo moko poparimo z vrelo vodo, premešamo in počakamo, da se malo ohladi. Zgnetemo srednje gosto gladko testo (po potrebi dodamo še malo vode) in ga na pomokani delovni površini razvaljamo v krog premera približno 36 cm in debeline približno 3–4 mm.
Testo položimo na pekač in ga zavihamo 1 cm ob robu pekača. Za nadev zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in sol, premažemo testo in krapec pečemo 25 minut.
Nasvet
Krapec ponudimo topel, najbolje s kozarcem renskega rizlinga. Po želji lahko tretjino ajdove moke nadomestimo s pšenično, tako se bo testo laže valjalo. Tradicionalno krapec spečejo na loparju v krušni peči, tak je še posebno dober. Če želimo sladek krapec, sol v nadevu opustimo, dodamo pa 100 g sladkorja (oziroma po okusu).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.