Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Džem, marmelada ali žele z grozdjem bo prava poslastica, ki vas bo spominjala na tople sončne žarke in barvito jesensko listje. Grozdje, polno vitaminov, mineralov in antioksidantov poskrbi za svež okus namaza, ki ga z veseljem kombiniramo s sladicami, siri in narezki ali pa si ga privoščimo na kosu kruha z maslom ob počasnem nedeljskem zajtrku.

Glavni napotki za pripravo
Ne glede na to, ali se odločite kuhati žele, džem ali marmelado, je ključnega pomena to, da izberete aromatično grozdje. Pred uporabo ga seveda dobro pregledate in operete, da se v loncu ne bi znašla kakšna nagnita jagoda.
Za dodatno globino okusa smo v našem receptu uporabili še rdeče vino in rožmarin, ki namazu doda dodaten element presenečenja.
Seveda pa ne smete pozabiti tudi na ustrezno ravnanje s pripomočki in predvsem kozarci za vlaganje – če teh ne boste ustrezno sterilizirali, bo ves vaš trud zaman, saj se bodo shranki prehitro pokvarili.
Privoščite si to jesen kanček ustvarjalnosti in zadnje grozdje za spremembo prihranite za pripravo slastnih shrankov in sladic.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se