© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico


Barbara Slivnik
14. 10. 2025, 14.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

grozdni džem.jpg
Profimedia
Zadnje grozdje shranite v slasten namaz

Džem, marmelada ali žele z grozdjem bo prava poslastica, ki vas bo spominjala na tople sončne žarke in barvito jesensko listje. Grozdje, polno vitaminov, mineralov in antioksidantov poskrbi za svež okus namaza, ki ga z veseljem kombiniramo s sladicami, siri in narezki ali pa si ga privoščimo na kosu kruha z maslom ob počasnem nedeljskem zajtrku.

Grozdni žele z rožmarinom
Dober tek
Grozdni žele je primeren za kombiniranje s sladkimi in slanimi jedmi

Glavni napotki za pripravo

Ne glede na to, ali se odločite kuhati žele, džem ali marmelado, je ključnega pomena to, da izberete aromatično grozdje. Pred uporabo ga seveda dobro pregledate in operete, da se v loncu ne bi znašla kakšna nagnita jagoda.

Preberite še

Za dodatno globino okusa smo v našem receptu uporabili še rdeče vino in rožmarin, ki namazu doda dodaten element presenečenja.

Seveda pa ne smete pozabiti tudi na ustrezno ravnanje s pripomočki in predvsem kozarci za vlaganje – če teh ne boste ustrezno sterilizirali, bo ves vaš trud zaman, saj se bodo shranki prehitro pokvarili.

Privoščite si to jesen kanček ustvarjalnosti in zadnje grozdje za spremembo prihranite za pripravo slastnih shrankov in sladic.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.