"Nisem bogata"

Foto: Najstnica na spletu zasluži toliko, da si lahko kupi sanjsko hišo

D.K.
23. 7. 2024, 18.51
Posodobljeno: 23. 7. 2024, 19.05
Deli članek:

Pri trinajstih letih je imela na Tik Toku več kot milijon sledilcev. Pri šestnajstih je opustila šolanje, da bi postala vplivna oseba, zdaj pa si lahko kupi sanjsko hišo.

Profimedia
Ami Charlize

Mnogi najstniki radi brskajo po Tik Toku. Toda le redki ustvarijo takšno vsebino, ki jim prinese nepredstavljiv denar. Amelie Hobson, znana pod imenom Ami Charlize, je ena najuspešnejših britanskih zvezdnic na družbenih omrežjih. Plesne videe ustvarja že od svojega trinajstega leta, zdaj navdušuje s svojim znanjem o modi in ličenju, ljudje pa so nad njo popolnoma navdušeni. "Prvi telefon sem dobila pri desetih letih. Nekateri mislijo, da je to zelo zgodaj, jaz sem bila zanj zelo vesela," je povedala mlada vplivnica. 

Čeprav so njeni učitelji staršem povedali, da bi bilo življenje lažje, če bi opustila družbena omrežja, ji niso želeli vzeti tistega področja življenja, v katerem je uživala. Preden je Ami dopolnila 16 let, jo je morala po zakonu na sestankih in fotografiranjih spremljati mama. Zdaj jo pogosto spremlja njena vodstvena ekipa, in če je na dogodku, kjer promovirajo ali točijo alkohol, nosi zapestnico, da pokaže, da je mlajša od 18 let.

Ne samo, da ima veliko sledilcev, ampak vodi tudi podkast, je ambasadorka Pretty Little Thing, prav tako pa je izdala knjigo z naslovom: My World: Challenges, Changes and Chasing My Dreams.

Trenutno z njenim denarjem upravljata njen 53-letni oče Mark in njena 52-letna mama Dawn Hobson, ki je o svoji hčerki dejala: "Živi čudovito življenje." Čeprav ni povedala, koliko njena najstniška hči zasluži s posli in sodelovanjem z blagovnimi znamkami, bi si Ami lahko privoščila nakup hiše v vrednosti 300.000 funtov. Tako kot mnoge vplivneže je tudi Ami pogosto bombardirana z brezplačnimi izdelki blagovnih znamk, vendar jo je Dawn opozorila, naj ne vzame vsega, kar dobi. Kot pravi, lahko najstnik z enim poslom z blagovno znamko zasluži toliko, kot ljudje zaslužijo v enem letu.

Ami sicer ob vsem tem vztraja, da se nima za bogato, in pred kratkim je svojim več kot 346.000 sledilcem na YouTubu povedala: »Nimam en milijon funtov na bančnem računu? Zase ne mislim, da sem bogata."

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!