Več kot 40 lokacij

Dopustniki pozor: avtomatske kamere po novem tudi na hrvaških otokih

M.G.
24. 7. 2024, 16.01
Posodobljeno: 24. 7. 2024, 16.15
Deli članek:

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je potrdilo, da je policija na Hrvaškem namestila nove avtomatske kamere na več kot 40 novih lokacijah, po novem so tudi na otokih, kjer jih do sedaj ni bilo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Sredi vrhunca turistične sezone praktično vse počiva, a zagotovo ne na hrvaškem ministrstvu za notranje zadeve, kjer so pošteno pljunili v roke in postavili lepo število novih kamer za nadzor prometa po vsej državi. Po zadnjih podatkih, ki so na voljo, so ohišja za nove kamere za kontrolo prometa v preteklih dveh mesecih namestili na 37 novih lokacijah. Ministrstvo za notranje zadeve navaja, da se uporabljajo ohišja, ki so primerna za naprave GATSO T-series RT4 in POLCAM SmartEye ST1.

Na spletni strani Autonet (autonet.hr) so postregli tudi s točnim seznamom vseh dejanskih lokacij kamer, a poudarjajo, da seznam zaenkrat še ni izpopolnjen, saj namreč ponekod še vedno poteka montaža novih ohišij kamer na označenih lokacijah, zato se lahko zgodi, da vas kamera ujame na lokaciji, ki je ni na seznamu ali pa na lokaciji, kjer bi morala biti, kamera sploh še ni. 

Največja novost je pravzaprav to, da bodo nova ohišja za kamere prvič namestili tudi na hrvaških otokih, kjer jih do sedaj nismo bili vajeni. Zato se voznikom, ki bodo imeli pretežko nogo v svojem jeklenem konjičku na Visu, Braču ali Hvaru, ne bo godilo dobro. Poleg štirih kamer na otokih, jih je novih še deset v Splitsko-dalmatinski županiji, ki je sicer županija z največjim številom radarjev, imajo jih namreč kar 78.

Vrsta kamer in njihove sposobnosti se seveda razlikujejo: v glavnem imajo vse možnost, da zabeležijo prekoračitev dovoljene hitrosti, naprednejše pa imajo še možnost snemanja drugih kršitev cestnih pravil, npr. neuporabo varnostnega pasu, uporabo mobilnega telefona med vožnjo in podobno. So pa lokacije, kjer so zdaj nameščene avtomatske kamere označene s prometnimi znaki, ki voznika še pravi čas opozorijo na obstoj kamere. V vsakem primeru pa boste zagotovo najbolj brez skrbi, če boste dosledno upoštevali prometne predpise in omejitve, pa še denarnica bo vam hvaležna.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast