Krhek posladek iz beljakov
Kadar nam pri praznični peki ostanejo beljaki, pa tudi v vročih poletnih dneh so sladice iz pečenih beljakov, t. i. meringue, z mehko sredico in hrustljavo skorjico prva izbira.
![torta Pavlova[1].jpg](http://cdn.kme.si/public/images-cache/768xX/2018/06/21/3f3b4fb9743b0351c85f1d3f1a944728/5b2b5be75ccf5/3f3b4fb9743b0351c85f1d3f1a944728.jpeg)
Majin nasvet
Do bo sneg resnično čvrst, a svilnat, kakor ga potrebujemo za pripravo sladic iz pečenih beljakov, stepemo beljake s ščepcem soli in dodatkom limoninega soka.
100 min
Pavlova z jagodami
Sestavine za 8 do 10 oseb:
4 beljaki
200 g + 1 žlička sladkorja
500 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
400 g jagod
2 žlički rožne vode
Priprava:
1. Beljake stepemo v sneg. Počasi med stepanjem dodajamo sladkor. Sneg z žlico naložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, v obliki kroga. Robovi naj bodo nekoliko višji, da bo prostor za smetano na sredini.
2. Za eno uro pekač postavimo v pečico, ogreto na 130 stopinj. Medtem jagode razpolovimo, jih zmešamo z rožno vodo in žličko sladkorja.
3. Ko je beljak pečen, mora biti hrustljav in rahlo zlato obarvan, a še vedno mehak na sredini. Naj se ohladi v pekaču, preden ga zvrnemo na pladenj.
4. Na sredino pečenega beljaka naložimo stepeno smetano in jagode. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Preberite tudi: Pripravite okusno marmelado, sok ali čatni iz višenj. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se