Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krhek posladek iz beljakov


M. S., Maja
22. 6. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kadar nam pri praznični peki ostanejo beljaki, pa tudi v vročih poletnih dneh so sladice iz pečenih beljakov, t. i. meringue, z mehko sredico in hrustljavo skorjico prva izbira.

torta Pavlova[1].jpg
Revija Maja

Majin nasvet

Do bo sneg resnično čvrst, a svilnat, kakor ga potrebujemo za pripravo sladic iz pečenih beljakov, stepemo beljake s ščepcem soli in dodatkom limoninega soka.

100 min

Pavlova z jagodami

Sestavine za 8 do 10 oseb:


4 beljaki
200 g + 1 žlička sladkorja
500 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
400 g jagod
2 žlički rožne vode

Priprava:

1. Beljake stepemo v sneg. Počasi med stepanjem dodajamo sladkor. Sneg z žlico naložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, v obliki kroga. Robovi naj bodo nekoliko višji, da bo prostor za smetano na sredini.

2. Za eno uro pekač postavimo v pečico, ogreto na 130 stopinj. Medtem jagode razpolovimo, jih zmešamo z rožno vodo in žličko sladkorja.

3. Ko je beljak pečen, mora biti hrustljav in rahlo zlato obarvan, a še vedno mehak na sredini. Naj se ohladi v pekaču, preden ga zvrnemo na pladenj.

4. Na sredino pečenega beljaka naložimo stepeno smetano in jagode. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Preberite tudi: Pripravite okusno marmelado, sok ali čatni iz višenj. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.