Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ste že poskusili dunajska nabodalca?


M. O. Ž., Zarja
24. 5. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni ga tiča čez prašiča. Zato danes pripravljamo dunajska nabodalca, ki bodo teknila vsem ljubiteljem svinjine.

k nabodalca.jpg
Revija Zarja
Dunajska nabodalca

Dunajska nabodalca

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestava: 250 g drobtin, 80 g orehov, 2 žlici parmezana, 1 žlička peteršilja, 1 žlička posušenega timijana, 1 žlička posušenega rožmarina, sol, poper, 4 žlice moke, 8 svinjskih zrezkov, 2 jajci, olje za cvrenje, 1 bučka, 1 jajčevec, 2 paradižnika, 8 žlic naribanega parmezana.

Priprava: Orehe popražimo v ponvi brez maščobe. V sekljalniku zmešamo drobtine, orehe, parmezan, peteršilj, timijan, rožmarin, sol in poper. Zrezke potolčemo ter povaljamo v moki, razžvrkljanih jajcih in nazadnje v mešanici drobtin. V vročem olju jih zlato ocvremo. Jajčevec, bučko in paradižnika umijemo, osušimo in narežemo na debelejše rezine. Položimo jih na dno pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko, solimo, popramo in potresemo s parmezanom. Pečemo v pečici (funkcija žar) 12 minut. Ocvrte zrezke narežemo na manjše kose in jih skupaj z rezinami zelenjave nanizamo na nabodalca.

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.