Beluši s sezamom in avokadovo salso
Beluš je predvsem delikatesna poslastica, nekateri pa ga cenijo tudi zaradi njegovega ugodnega vpliva na prebavo, saj vsebuje dosti vlaknin. Danes jih za vse ljubitelje te zelenjave pripravljamo s sezamom in avokadom.

Beluši s sezamom in avokadovo salso
Sestavine za 4 osebe:
1 kilogram belušev
1 mango
1 avokado
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
4 žlice limetinega soka
1 žlička sladkorja
sol
3 vejice sveže mete
1 žlica sezamovega olja
2 žlici sončničnega olja
2 žlici praženih sezamovih semen
Priprava:
Beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del. Odložimo jih na krožnik in pokrijemo z mokro krpo.
Čebulo olupimo, feferonu odstranimo semena. Mango olupimo in odstranimo koščico.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso.
Mango, avokado, čebulo in feferon na drobno sesekljamo. Mešanico zmešamo s tremi žlicami limetinega soka, ščepcem sladkorja in soljo. Meto osmukamo in lističe na drobno zrežemo, dodamo salsi.
V ponvi segrejemo sezamovo in sončnično olje ter deset minut pražimo beluše. Solimo.
Nazadnje beluše potresemo s sladkorjem, rahlo karameliziramo in pokapljamo z žlico limetinega soka. Dodamo sezam in premešamo.
Beluše ponudimo s salso.
Preberite tudi: Hrustljavo pečen krompir. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se