Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Beluši s sezamom in avokadovo salso


M. S., Bodi zdrava
21. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Beluš je predvsem delikatesna poslastica, nekateri pa ga cenijo tudi zaradi njegovega ugodnega vpliva na prebavo, saj vsebuje dosti vlaknin. Danes jih za vse ljubitelje te zelenjave pripravljamo s sezamom in avokadom.

recepts sezamom in avokadovo salso belusi.jpg
Revija Bodi zdrava

Beluši s sezamom in avokadovo salso

Sestavine za 4 osebe:
1 kilogram belušev
1 mango
1 avokado
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
4 žlice limetinega soka
1 žlička sladkorja
sol
3 vejice sveže mete
1 žlica sezamovega olja
2 žlici sončničnega olja
2 žlici praženih sezamovih semen

Priprava:

Beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del. Odložimo jih na krožnik in pokrijemo z mokro krpo.

Čebulo olupimo, feferonu odstranimo semena. Mango olupimo in odstranimo koščico.

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso.

Mango, avokado, čebulo in feferon na drobno sesekljamo. Mešanico zmešamo s tremi žlicami limetinega soka, ščepcem sladkorja in soljo. Meto osmukamo in lističe na drobno zrežemo, dodamo salsi.

V ponvi segrejemo sezamovo in sončnično olje ter deset minut pražimo beluše. Solimo.

Nazadnje beluše potresemo s sladkorjem, rahlo karameliziramo in pokapljamo z žlico limetinega soka. Dodamo sezam in premešamo.

Beluše ponudimo s salso.

Preberite tudi: Hrustljavo pečen krompir. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.