Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Valerija– direktorica, ki se loti vsakega dela


Mojca Vtič
27. 7. 2023, 00.34
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Medtem ko se gostinski lokali in restavracije v najstarejšem mestu zapirajo in odpirajo z dinamiko, značilno za spreminjajoče se vreme v letošnjem poletju, pa v Stopercah v vodi in olju ribe plavajo že skoraj tri desetletja. »Če imaš idejo in si pripravljen delati, potem lokacija ni ključna za uspeh,« je prepričana Valerija Lampret, vodja Doline Winettu, po izobrazbi zdravstvena tehnica, sicer pa predelovalka mesa, vinogradnica, žena, mama dveh vrhunskih športnikov.

1690202455_mv-valerija_lampret_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Ime Dolina Winettu ni domovanje vodje indijanskega plemena, ki je živel na knjižnih straneh in filmskih platnih, temveč gre za prostor z gostinsko zgodbo v dolini potoka Skralske, vpete med haloške griče, ki že skoraj tri desetletja temelji na ponudbi ocvrtih rib. »Tukaj je bilo močvirnato območje, neprimerno za kmetijstvo, nato pa je padla ideja o ribogojnici, a ker potok čez leto zagotavlja premalo vode, je nastal le ribnik. Z ribnikom je zrastel leseni lokal, nato ponudba pečenih rib, in ker je bilo vse tako preprosto narejeno, so nas imeli za Indijance … in nastala je Dolina Winettu,« je o začetkih dejala Lampretova, sicer rojena Trdobojčanka. Sprva so bili obiskovalci domačini in sosedje, ki jih je v Dolino Winettu prignala radovednost, danes najverjetneje ni koščka Slovenije, od koder ne bi vsaj nekdo vsaj enkrat okusil postrvi iz Winettuja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.