Prehrana / stran 147
Pomanjkanje železa je lahko krivo, da vas nenehno zebe.
Ljudje imamo različne stopnje ljube temperature. Nekatere zebe prej in bolj kot druge, toda če se to dogaja pogosto in brez očitnega razloga, se lahko razlogi skrivajo v določenih boleznih ali stanjih.
Več mleka in stročnic za močne kosti ter dobro razpoloženje
Ker so beljakovine ene najpomembnejših sestavin našega telesa, je pomembno, da jih zaužijemo dovolj. Veliko beljakovin je v jajcih, stročnicah, semenih, oreščkih, ribah, mesu in mlečnih izdelkih.
To so razlogi, zakaj bi morali banane jesti pogosteje
Prikličimo si poletje. Banane so tropski sadež, ki nas razveseljuje vse leto. Sončno rumene, izjemno nasitne in priljubljene pri vseh starostih. Veste, da je v svetovnem merilu najpriljubljenejši in najbolj prodajan sadež?
Primitivec iz črevesja ima lastno moč razmišljanja
Velikokrat, ko govorimo o razstrupljanju, pomislimo najprej na jetra. A moje mnenje je, da je bolje začeti s črevesjem. Trenutni čas je idealen za to. Ni še preveč mrzlo. Še vedno imamo dovolj sveže lokalne zelenjave, polne vlaknin, in pravkar se bo začelo obdobje fermentirane zelenjave, ki je idealna za ravnovesje mikrobioma v črevesju.
Z zlatim mlekom okrepite zdravje in omilite številne težave
Zlato mleko pomaga krepiti imunski sistem, sproščati nakopičen stres, odpravlja strupe iz telesa, pomaga pa tudi pri hujšanju. A to še zdaleč ni vse. Preberite, čemu vse ga je koristno uživati in kako si ga pripraviti ...
Vrtičkarji pozor, jutri bo slana
Na Ministrstvu za okolje in prostor opozarjajo na slano, ki lahko jutri povzroči škodo na vrtnih in kmetijskih zemljiščih. Da bi se temu izognili, pravočasno zaščitite vrtnine ali pa pridelek poberite.
Kupljeni misliji sodijo med dietne pasti
Zakaj ne shujšam? To se sprašuje veliko ljudi, ki se odpovejo testeninam in sladkemu.
Skrivnost lepe kože je v črevesju in v pljučih
Ne boste verjeli, ampak zdravje in lepota kože sega veliko globlje kot samo do njenega roba. Skrivnost se skriva v zdravem črevesju.
Tudi mati Žige Laknerja stopila kilograme
Tako kot pevcu Žigu Laknerju, je tudi njegovi mami uspelo močno voljo in disciplino oklestiti odvečne kilograme. Poglejte rezultat triletnega dela na sebi …
Če želimo lokalno, izberimo živilo z oznako »kmečki«
Začelo se je z nakupom ene koze leta 1991 in željo pridelovati mleko za svoje otroke.
Brokoli za dobro prebavo in proti rakavim obolenjem
Brokoli je zelenjava, ki nima preveč specifičnega okusa, a vseeno velja: ali ga vzljubimo ali pa ne. Naj poudarimo, da je izjemno zdrav, zato ga je vredno umestiti na jedilnik.
Domači pripravki za krepitev zdravja
Naše zdravje, kot pravijo mnogi, se začne z zdravim črevesjem. Zato ni vseeno, kaj jemo in pijemo. Če si želite čim bolj zdravega preživljanja prehodnih obdobij, si lahko pomagate tudi z domačimi pripravki, ki bodo poskrbeli za krepak imunski sistem.
Kaj bomo jedli čez 50 let?
Medtem ko se ob podobah ljudi z Madagaskarja, ki umirajo od lakote, jedo surove liste, kaktus in kobilice, tresem od sramu in obupa, se na drugi strani s preveč napolnjenimi želodci pogovarjamo o hrani, ki »raste« v laboratorijih. Bo vsaj ta odrešitev?
Kaj je imunsko staranje in kako ga upočasnimo
S starostjo imunski sistem postane manj učinkovit pri spopadanju z okužbami in manj odziven na "dražljaje" okolja.
Česen in limona za zdravje srca in žil
Vsako leto zaradi srčno-žilnih bolezni, ki so posledica ateroskleroze, nenadna smrt doleti okoli štiri tisoč Slovencev.
V gozd po zdrave jesenske plodove - vse koristi kostanja + recepti
Hitro v gozd po zdrave jesenske plodove narave
Jesen je čudovit letni čas, saj nas obdari s številnimi sadovi z domačega vrta, iz sadovnjaka, pa tudi gozd nam postreže z obilico okusnih plodov. Nikar ne pozabimo na kostanje, ki so jeseni nepogrešljiv del kuhinje, tako kuhani, pečeni ali pripravljeni v številnih drugih receptih.
Naravoslovni dan na Lisci – Z ribami do zdravja
Teden dojenja: Velik pomen ponovne gradnje podpore
V Sloveniji prvi teden oktobra obeležujemo teden dojenja. Letošnji teden poteka pod sloganom Zaščita dojenja - skupna odgovornost.