
Prehrana / stran 132

Zlato jabolko je v stari Grčiji veljalo za hrano bogov
Kaki je nekoč veljal za hrano bogov. Izjemno okusen in priljubljen sadež so poznali stari Grki, ki so mu tudi nadeli ime božanski sadež. Je vitaminska bomba, bogat je tudi z minerali in antioksidanti, zaradi česar ga je vredno umestiti na jesenske jedilnike.

Z eno grenivko zadostimo dnevnim potrebam po vitaminu C
Grenivka ni sadež, ki bi ga tako pogosto kupovali kot pomaranče in banane, a še kako smiselno jo je dodati v nakupovalno košarico. Vsebuje številne učinkovine, ki pomagajo v boju proti prehladnim obolenjem, preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja ter mutacije dednega materiala v celicah.

To so najboljša sredstva zoper rumene madeže na nohtih
Rumeni madeži na nohtih se radi pojavijo tudi zaradi pogoste uporabe lakov za nohte, še posebej če uporabljate zelo žive barve in če pred nanosom ne uporabljate zaščitnega podlaka.


Pozor! V Sloveniji nam kronično primanjkuje vitamina D
Inštitut za nutricionistiko je opravil znanstveno raziskavo, ki je pokazala zelo visoko stopnjo pomanjkanja vitamina D pri prebivalcih Slovenije.

Kdaj ste nazadnje očistili svojo steklenico za vodo?
Steklenice za vodo imamo skoraj povsod s seboj, saj so odlična rešitev, da skrbimo za zadostno hidracijo. Ne glede na to, kakšna je posoda za vodo, iz stekla, kovine, plastike ali drugih materialov, je pomembno, da jo redno pomivate.

Brstični ohrovt za krepko zdravje in božanske jedi
Jesen je že na široko odprla svoja vrata. Zunaj je vse hladneje, vse manj je sezonske zelenjave, zato je v tem času pametno poseči po tisti, ki je na gredicah še ostala. Ne pozabite na brstični ohrovt, izjemno zdravo in nepogrešljivo zelenjavo jesenskih jedilnikov.

Nuša Rojs pomaga ženskam, da se osvobodijo strahov
Veščine javnega nastopanja ji pridejo še kako prav ...

Osem receptov pripravkov za močan imunski sistem
Sivo in hladno jesensko vreme, megla, dež in ogrevalna sezona. Čas, ki v naša življenja prinese tudi prehladna obolenja, med drugim pa se povečuje tudi število obolelih s koronavirusom.

Pri oslabljenem imunskem sistemu je pametno poseči po postbiotikih
Najprej so prišli probiotiki in nato prebiotiki, za katere ste verjetno že slišali. V zadnjem času pa pri prehranskih strokovnjakih vse večkrat lahko zasledite izraz postbiotiki. Za kaj pravzaprav gre?

Pogrešam hrano, pravi Indira Ekić, zmagovalka shujševalega šova
Padla iz rutine treningov, a je znova nazaj!

Z eno grenivko zadostimo dnevnim potrebam po vitaminu C
Grenivka ni sadež, ki bi ga tako pogosto kupovali kot pomaranče in banane, a še kako smiselno jo je dodati v nakupovalno košarico. Vsebuje številne učinkovine, ki pomagajo v boju proti prehladnim obolenjem, preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja ter mutacije dednega materiala v celicah.

Z možem sva shujšala za 94 kilogramov
Maja Golob, avtorica knjige Mala mal'ca, je s popolno spremembo življenjskega sloga, močno voljo in vztrajnostjo shujšala osupljivih 50 kilogramov. Z možem Nenadom, ki se ji je pri hujšanju pridružil pozneje, pa kar 94 kilogramov! Izjemen življenjski podvig ji je uspel brez strogih diet in čudežnih tabletk! Že pet let ji uspeva ohranjati na novo pridobljeno težo in vitkost. Maja, ki je v tem odkrila svoje poslanstvo, danes z dragocenimi izkušnjami pomaga in svetuje drugim, ki si želijo za vedno rešiti težave s čezmerno težo.

Česen - naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj

Naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj
Česen je nedvomno nepogrešljiva začimba, vsekakor pa spada med vsesplošno poznane rastline, ki jih uporabljamo v zdravilne namene. Česen je tako eno najučinkovitejših naravnih zdravil.

(FOTO) Stanovalci doma starejših izdelovali ekološke sveče
Na pobudo domskega animatorja izdelali sveče iz steklenice in kartona.

Do kdaj je hrana užitna? Krajši rok uporabe za večji zaslužek. Poglej, povohaj, poskusi

Potrošnikom ni povsem jasno, do kdaj je hrana užitna
V letu 2020 je v Sloveniji skupaj nastalo 143.570 ton odpadne hrane, kar je za dva odstotka več kot v letu 2019. Trend neracionalnega načrtovanja nakupov torej ne upada, čeprav se hrana vse od začetka koronakrize počasi, a vztrajno draži.

Naravna kura za urejanje holesterola
Povišan holesterol pesti marsikaterega Slovenca. Ga je mogoče odpraviti ali vsaj omiliti z rastlinami ? Zeliščarica Monika Mulej z zeliščne kmetije Hanuman je prepričana, da nam z njimi lahko uspe. Če le vemo, kako, kdaj in zakaj poseči po njih.
