Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zajtrkovali drugače kot ponavadi


D. Matjašič
23. 11. 2011, 12.15
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

V Vrtcu Radovednež v Škocjanu in na Bučki, te na OŠ Frana Metelka Škocjan smo se pridružili tradicionalnem slovenskemu zajtrku.

V petek, 18. 11. 2011 je po vseh vrtcih in šolah v Sloveniji potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Proizvajalci slovenskih izdelkov so nam zagotovili tradicionalno hrano, kot so mleko, maslo, kruh in jabolka, okoliški čebelarji pa so nam priskrbeli slastni med. Zajtrk je potekal drugače, kot običajno. Zjutraj so otroke v vrtcu Radovednež obiskali župan občine Škocjan Jože Kapler čebelarja Čebelarskega društva Šmarjeta - Škocjan, g. Teropšič in ga. Monika Gorenc, ter ravnateljica Irena Čengija Peterlin.

Čebelarja sta ob izobraževalnem filmu predstavila kranjsko čebelo Sivko, opremo in pripomočke za delo v čebelarstvu, seznanila otroke z zdravilnimi učinki in pomembnosti medu v vsakdanji prehrani, nato pa so skupaj z županom razdelili med, z nami zajtrkovali in poklepetali.

Na podružnici Bučka sta z otroki in učenci tradicionalni zajtrk zajtrkovala podžupan občine Škocjan Lojze Hočevar in čebelar Zdravko Robek, ki sta ob tej priložnosti otrokom predstavila življenje čebele ter delo čebelarja.

Otroci vrtca in učenci so živila, ki so bila v starih časih vsak dan na mizi sprejeli brez odklanjanja. Vse to dokazuje, da se vsi trudimo, tako starši, kot strokovni delavci v vrtcu, da je hrana, ki je pridelana doma zdrava in vredna spoštovanja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.