Gorišnica: Učenci o pomenu zdrave prehrane
Tako kot lani smo tudi ob letošnjem dnevu slovenske hrane, ki ga po vsej Sloveniji obeležujemo s pripravo tradicionalnega slovenskega zajtrka, na OŠ Gorišnica veliko pozornosti namenili zdravim prehranskim navadam otrok in mladostnikov ter kulturnemu odnosu do hrane in prehranjevanja s poudarkom na poznavanju in pomenu lokalno pridelane hrane.

Dejavnosti, ki smo jih ob tej priložnosti organizirali in izpeljali, je bilo toliko, da je bilo na naši šoli veselo kar dva dni zapored. V četrtek je bil organiziran naravoslovni dan, posvečen zdravi prehrani. Za izvedbo naravoslovnega dne so na ravni celotne šole poskrbeli: Društvo gospodinj občine Gorišnica, Čebelarsko društvo Gorišnica, lutkovna sekcija PD Ruda Sever Gorišnica, družba Sodexo, Maja Šmigoc (ZD Ptuj), dijaki in profesorji Biotehniške šole Ptuj ter Srednje šole za živilstvo in prehrano Maribor. Naslednji dan smo aktivnosti na to temo nadaljevali – še pred začetkom pouka, med 7.15 in 8. uro, smo učencem postregli zanje brezplačen slovenski tradicionalni zajtrk, katerega pomen smo poudarili in počastili z izvedbo kulturnega programa: zapeli so pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Gorišnica, ob harmonikarski spremljavi Žige Vozliča so zaplesali člani Otroške folklorne skupine OŠ Gorišnica, deklamacijo Ciciban in čebela so prestavili učenci 6. b, vse zbrane pa sta s svojim nagovorom počastila tudi člana Čebelarskega društva Gorišnica. To priložnost smo izkoristili tudi za razglasitev novega logotipa in slogana Šolske sheme ter podelitev priznanja in nagrad kuharski ekipi naše šole, ki je letos na državnem kuharskem tekmovanju dosegla izvrsten rezultat.
Mladi Gorišničan drugi na državnem tekmovanju Zlata kuhalnica
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se