Najboljši so krofi kmetije Črešnik in Albine Lacko
Vseslovenski dogodek peke krofov Ustvari svoj krof na povabilo Turistično-gostinske zbornice Slovenije in v sodelovanju z nekaterimi drugimi partnerji na Ptujskem ni imel odziva. Zato so v Javnem zavodu za turizem Ptuj v sodelovanju s KGZS – Zavodom Ptuj toliko bolj veseli odziva na ocenjevanje za prvi naj ptujski pustni krof.

Navsezadnje Ptuj organizira osrednjo pustno prireditev v Sloveniji, ki vsako leto privabi več deset tisoč obiskovalcev od blizu in daleč, ti pa uživajo ne samo v etnografski dediščini, temveč tudi tradiciji pustne kulinarike, v kateri ima krof osrednje mesto, saj ga skoraj ni obiskovalca, ki ga v pustnih dneh ne bi okusil. Poleg tega je Ptuj z razstavo Dobrote slovenskih kmetij vsako leto osrednje središče domače kulinarike, prehranske dediščine slovenskega podeželja, na kateri se z najboljšimi kulinaričnimi izdelki predstavljajo naše kmetije. V letu, ko se Slovenija ponaša s prestižnim nazivom Evropska gastronomska regija, je organizacija in izvedba ocenjevanj domačih dobrot, tradicionalnih jedi, vključno s pustnimi dobrotami, še toliko pomembnejša. V JZ za turizem Ptuj so se za prvo ocenjevanje pustnih krofov po besedah Monike Klinc, organizatorice prireditev, odločili tudi zato, da bi se v letošnjem pustnem času kaj dogajalo tudi v živo, saj so vse povorke in drugi dogodki letošnjega 61. Kurentovanja zaradi koronavirusa odpadli
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se