Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

2. festival vin in dolenjske kulinarike


Besedilo in foto: L. Markelj
24. 5. 2015, 20.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

prinovec001.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
PRINOVEC001
prinovec006_0001.jpg
Zdravko Andželevski (na levi).

Zdravko Andželevski, Brežičan po rodu, ki je pred dvema letoma postal najemnik Gostilne Prinovec v Šmarjeških Toplicah, se vsakodnevno trudi s ponudbo lokalne in mediteranske hrane, od malic do kosil in jedil po naročilu, uporablja slovenske in lokalne sestavine, ter sodelujejo s kar nekaj domačimi kmeti, podjetniki itd. V gostilni, kjer ima tudi dobro vinoteko, poleg kulinaričnih in tematsko obarvanih dogodkov, od lani pripravlja tudi festival vin in dolenjske kulinarike.

prinovec010_0001.jpg

Tudi letos se je opogumil in v petek zvečer pripravil zanimiv dogodek. Zaradi deževnega vremena je bil obisk nekoliko slabši, a Zdravku to ne jemlje poguma in pravi, da bo s festivali vztrajal, saj je treba dvigniti kulturo pitja vina.

Na festivalu so se predstavili najboljši vinarji iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Makedonije. Manjkalo ni domačih dobrot: med drugim so se predstavili Mlin Košak iz Družinskega vasi, turistična kmetija Škrbina z Vinice pri Šmarjeti, društvo kmetic Bizeljsko, Sirarstvo Gorišek iz Mokronoga, po zaslugi članov Društva ljubiteljev praženega krompirja iz Mokronoga je dišalo po praženem krompirju. Na voljo je bil tudi carski praženec z domačimi marmeladami Čebelarstva Voglar iz Šmarjeških Toplic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.