
2. festival vin in dolenjske kulinarike


Zdravko Andželevski, Brežičan po rodu, ki je pred dvema letoma postal najemnik Gostilne Prinovec v Šmarjeških Toplicah, se vsakodnevno trudi s ponudbo lokalne in mediteranske hrane, od malic do kosil in jedil po naročilu, uporablja slovenske in lokalne sestavine, ter sodelujejo s kar nekaj domačimi kmeti, podjetniki itd. V gostilni, kjer ima tudi dobro vinoteko, poleg kulinaričnih in tematsko obarvanih dogodkov, od lani pripravlja tudi festival vin in dolenjske kulinarike.

Tudi letos se je opogumil in v petek zvečer pripravil zanimiv dogodek. Zaradi deževnega vremena je bil obisk nekoliko slabši, a Zdravku to ne jemlje poguma in pravi, da bo s festivali vztrajal, saj je treba dvigniti kulturo pitja vina.
Na festivalu so se predstavili najboljši vinarji iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Makedonije. Manjkalo ni domačih dobrot: med drugim so se predstavili Mlin Košak iz Družinskega vasi, turistična kmetija Škrbina z Vinice pri Šmarjeti, društvo kmetic Bizeljsko, Sirarstvo Gorišek iz Mokronoga, po zaslugi članov Društva ljubiteljev praženega krompirja iz Mokronoga je dišalo po praženem krompirju. Na voljo je bil tudi carski praženec z domačimi marmeladami Čebelarstva Voglar iz Šmarjeških Toplic.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
sreda, 19. 3
Jasno
7-dnevni obeti