Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Po medenem zajtrku še praznik ustvarjalnosti


K. Č.
20. 11. 2016, 10.25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Arhiv Lokalno.si
_t (1)

Arhiv Lokalno.si

Arhiv Lokalno.si

Arhiv Lokalno.si

Zajtrk velja za najpomembnejši obrok dneva. Čedalje bolj pomembno pa postaja tudi to, da se prehranjujejo s hrano svojega okolja. Tako na slovenskih osnovnih šolah s pomočjo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vsako leto novembra pripravimo tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim osveščamo učence o pomenu lokalne hrane in zajtrka.

Učenci na OŠ Bršljin so v petek, 18. 11., zajtrkovali črni kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Vsa jedila so tokrat pridelali slovenski proizvajalci. Zajtrk je bil na šoli sprejet zelo pozitivno, saj si je večina učencev in zaposlenih vzelo čas za slovenske dobrote, ki so jih skrbno pripravljene čakale na mizah v jedilnici.

Po zajtrku je čebelar Blaž Šercelj iz Dolenjskih Toplic šolarjem predstavil, kako se prideluje med. Ogledali so si lahko prave satnice ter pripomočke, ki jih uporabljajo čebelarji pri svojem delu. Na koncu pa so se še posladkali z medom.

Praznik ustvarjalnosti na OŠ Bršljin

V petek, 18. 11. 2016, so imeli učenci in učitelji OŠ Bršljin pravi praznik ustvarjalnosti. V številnih delavnicah so ustvarjali izdelke, ki jih bodo prodajali 1. 12. na novoletnem semnju. Izdelovali so voščilnice, novoletne okraske, adventne venčke. Iz naravnih materialov so izdelali adventne namizne dekoracije. Spekli so tudi veliko piškotov in pokazali, da so že pravi piškotni mojstri. Iz šolske delavnice je brnelo in ropotalo, ko so oblikovali pručke. Na koncu so se vsi strinjali, da so se tudi brez pravega pouka zelo veliko naučili in pokazali, da so še kako ustvarjalni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.