© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed


Andreja Comino
2. 11. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.

moj naj recept shutterstock_2288215187.jpg
Shutterstock
Pečeno kislo zelje s piščancem

Zabavni in duhoviti televizijski voditelj, ki smo ga že dolga leta vajeni v tandemu z Bernardo Žarn, se ne znajde dobro le pred mikrofoni in kamerami, temveč je nadvse spreten tudi na gorskem kolesu ter v kuhinji.

»Rad kuham, sploh če imam dovolj časa. Trudimo se, da pri vsakem obroku pojemo tudi zelenjavo ali sadje in dovolj beljakovin. Zdi se mi, da se z ženo skoraj malo prepirava, kateri bo umazano posodo zložil v pomivalni stroj, zjutraj pa jo skoraj vedno jaz pospravim iz njega –- takoj po tem, ko si umijem zobe. No, pribor pa ostane za sina,« se smeji Jože in kar iz rokava strese recept za odlično jed iz kislega zelja, nalašč za mrzle dni. Zelje odlično tekne kot priloga, uporabimo ga v enolončnicah, odlično pa je tudi pečeno skupaj z mesom.

moj naj recept robeznik - foto primož lavre.jpg
Primož Lavre
Jože Robežnik, televizijski voditelj

Sestavine

  • 5 piščančjih beder s kožo
  • 5 piščančjih stegen s kožo
  • 1,2 kg kislega zelja
  • 2 lovorova lista
  • nekaj zrn črnega popra
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 2–3 stroki česna
  • 2 žlici masti
  • sol po potrebi
Preberite še

Priprava

1. Piščančja stegna in bedra zložimo v lonec, zalijemo s hladno vodo in posolimo. Pristavimo na štedilnik, in ko zavre, pustimo, da se na zmernem ognju kuhajo približno pet minut. Kuhane kose piščanca odstranimo iz lonca in shranimo na krožniku. Tekočino, v kateri se je meso kuhalo, prihranimo. Piščančje kose poljubno začinimo.

2. Kislo zelje damo v pekač, dodamo poprova zrna, na grobo nasekljan česen, lovorove liste in žlico masti. Prilijemo malo vode, v kateri se je kuhalo meso. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa na zelje enakomerno razporedimo kose piščanca, tako da je s kožo obrnjen navzgor. Pekač za eno uro postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija.



3. Na koncu prižgemo še funkcijo »žar«, da se po vrhu zlato rjavo zapeče.

Objavljeno v reviji Jana, št. 43, 28. oktober 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

jana43-str1.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.