© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Testenine z ohrovtom


Jana
5. 5. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sveži okusi na krožniku.

Testenine z ohrovtom

Za 2 osebi


Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 1 čebula * 300 g ohrovta * 3 žlice olja * 250 g mletega mesa * 1 žlička mlete sladke paprike * 2 žlici olja * 150 g testenin (svedrcev) * 2 žlički limonovega soka * 3 žlice kisle smetane.

Priprava: čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Očistimo ohrovt, umijemo liste, jih odcedimo in narežemo na 1 cm široke trakove. V ponvi segrejemo 3 žlice olja in med mešanjem prepražimo mleto meso, da je nadrobljeno. Solimo, popramo in začinimo z mleto sladko papriko. Dodamo čebulo, premešamo in pražimo 1 minuto. Vse skupaj preložimo iz ponve v drugo posodo. Ponve ne pomijemo, ampak damo vanjo 2 žlici olja in ga segrejemo. Dodamo ohrovt in ga na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut. Zalijemo z 1 dl vode, ponev pa pokrijemo in dušimo ohrovt 10 do 15 minut. V loncu pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V osoljenem kropu skuhamo testenine po navodilu z zavitka. Testenine naj ostanejo še nekoliko čvrste na ugriz. Prepraženemu ohrovtu primešamo prepraženo meso in čebulo. Začinimo z limonovim sokom in po okusu solimo. Primešamo odcejene kuhane testenine. Nazadnje primešamo 3 žlice kisle smetane, da je jed sočna in kremasta. Ponudimo.

Jana št. 10/ 2012


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.