Testenine z ohrovtom
Sveži okusi na krožniku.

Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 1 čebula * 300 g ohrovta * 3 žlice olja * 250 g mletega mesa * 1 žlička mlete sladke paprike * 2 žlici olja * 150 g testenin (svedrcev) * 2 žlički limonovega soka * 3 žlice kisle smetane.
Priprava: čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Očistimo ohrovt, umijemo liste, jih odcedimo in narežemo na 1 cm široke trakove. V ponvi segrejemo 3 žlice olja in med mešanjem prepražimo mleto meso, da je nadrobljeno. Solimo, popramo in začinimo z mleto sladko papriko. Dodamo čebulo, premešamo in pražimo 1 minuto. Vse skupaj preložimo iz ponve v drugo posodo. Ponve ne pomijemo, ampak damo vanjo 2 žlici olja in ga segrejemo. Dodamo ohrovt in ga na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut. Zalijemo z 1 dl vode, ponev pa pokrijemo in dušimo ohrovt 10 do 15 minut. V loncu pristavimo osoljeno vodo, da zavre. V osoljenem kropu skuhamo testenine po navodilu z zavitka. Testenine naj ostanejo še nekoliko čvrste na ugriz. Prepraženemu ohrovtu primešamo prepraženo meso in čebulo. Začinimo z limonovim sokom in po okusu solimo. Primešamo odcejene kuhane testenine. Nazadnje primešamo 3 žlice kisle smetane, da je jed sočna in kremasta. Ponudimo.
Jana št. 10/ 2012
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se