S česnom polnjena čebula
Veliko jedi prav z dodatkom česna šele dobi svoj pravi okus, zato si sodobne kuharije brez te aromatične rastline sploh ne moremo več predstavljati. Če ga imate radi, ste že veliko naredili za zdravje, saj je poleg okusnosti izredno zdravilen.

Sestavine: 4 velike čebule + 10 velikih strokov česna + šopek majarona + sol, poper + 50 g naribanega parmezana + 2 žlici drobtin + olje za pečenje.
Priprava: čebulo olupimo in jo pol ure kuhamo v vreli rahlo osoljeni vodi. Zadnjih pet minut dodamo še olupljene stroke česna. Vodo odlijemo, čebuli odrežemo vrh, jo izvotlimo in čebulno meso skupaj s česnom nasekljamo. Posolimo in popramo, dodamo majaron ter parmezan in drobtine. Z maso napolnimo čebulo, jo postavimo v naoljen pekač in pečemo pol ure na 190 stopinjah.
Več receptov s česnom najdete v tiskani izdaji revije Jana št. 11, 13.3.2012
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se