© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

S česnom polnjena čebula


Jana
7. 5. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Veliko jedi prav z dodatkom česna šele dobi svoj pravi okus, zato si sodobne kuharije brez te aromatične rastline sploh ne moremo več predstavljati. Če ga imate radi, ste že veliko naredili za zdravje, saj je poleg okusnosti izredno zdravilen.

S česnom polnjena čebula

Sestavine: 4 velike čebule + 10 velikih strokov česna + šopek majarona + sol, poper + 50 g naribanega parmezana + 2 žlici drobtin + olje za pečenje.



Priprava: čebulo olupimo in jo pol ure kuhamo v vreli rahlo osoljeni vodi. Zadnjih pet minut dodamo še olupljene stroke česna. Vodo odlijemo, čebuli odrežemo vrh, jo izvotlimo in čebulno meso skupaj s česnom nasekljamo. Posolimo in popramo, dodamo majaron ter parmezan in drobtine. Z maso napolnimo čebulo, jo postavimo v naoljen pekač in pečemo pol ure na 190 stopinjah.

Več receptov s česnom najdete v tiskani izdaji revije Jana št. 11, 13.3.2012


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.