Riževa krema z jabolki
Za še boljši okus postavimo na mizo stepeno sladko smetano ali dobro domačo marmelado, s katero si vsak postreže po okusu.

Za 6 oseb
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 30 minut
Sestavine: 0,5 litra mleka * 2 vrečki pomarančnega čaja * maslo za model * 100 g rjavega sladkorja * ščep soli * 150 g okroglozrnatega riža * 1 jabolko * 2 žlici limoninega soka * 4 listi želatine * 200 g sladke smetane.
Priprava: Pristavimo mleko, da zavre, in z njim prelijemo vrečki čaja. Pustimo stati 10 minut. Medtem namastimo z maslom 6 skodelic (modelčkov) s prostornino 1 osminke litra. Namazane modelčke posipamo s tanko plastjo sladkorja. Vrečki vzamemo iz mleka. Mleku dodamo sol in 50 g sladkorja. Pristavimo, da zavre. Dodamo riž in ga v pokritem loncu in na šibkem ognju kuhamo 30 minut, da se napne in vsrka tekočino. Medtem olupimo jabolko, ga razrežemo in odstranimo peščišče. Jabolko narežemo na kockice in takoj pokapljamo z limoninim sokom. Preostanek sladkorja damo v ponev in segrevamo na srednje močnem ognju, da svetlo porumeni in karamelizira. Dodamo narezano jabolko z limoninim sokom in mešamo, da se vse enakomerno porazdeli. Mešanico razdelimo v modelčke. Želatino namočimo v mrzli vodi, da se napne. Iztisnemo jo in zamešamo v vroči mlečni riž. Riž postavimo na hladno. Ko se začne želatina v rižu strjevati, stepemo sladko smetano in jo primešamo. Riževo kremo damo v pripravljene modelčke in počakamo, da se strdi. Kremo zvrnemo iz modelčkov na krožnike in ponudimo.
Nasvet: Riževo zmes lahko napolnimo tudi v en sam, večji model. Ko ga zvrnemo na krožnik, je potem videti kot torta. Razrežemo jo na kose in ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se