© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pečena paprika s česnom


Jana
23. 10. 2009, 14.51
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Paprike operemo in osušimo, nato pa še cele, s peclji in semeni, opečemo v pečici ali na vroči plošči, da njihova koža začne odstopati. Pazljivo jih obračamo in enakomerno popečemo na vseh straneh. Nato jih ohladimo in vsako posebej na krožniku očistimo. Prerežemo jih po sredini, jim odstranimo peclje, semena in kožo.

Pečena paprika s česnom

Pečena paprika s česnom


Sestavine: 2 kg rdečih mesnatih paprik, 2 dl olivnega olja, 5 strokov česna, sol
Priprava: Paprike operemo in osušimo, nato pa še cele, s peclji in semeni, opečemo v pečici ali na vroči plošči, da njihova koža začne odstopati. Pazljivo jih obračamo in enakomerno popečemo na vseh straneh. Nato jih ohladimo in vsako posebej na krožniku očistimo. Prerežemo jih po sredini, jim odstranimo peclje, semena in kožo.
Očiščene paprike zložimo v skledo, jih prelijemo z oljem in dodamo nasekljan česen ter sol, da se okusi dobro prepojijo. Nato jih zložimo v kozarce in le rahlo potlačimo. V vsakem kozarcu naj ostane na paprikah za prst prostora, da jih lahko zalijemo z oljem, ki ostane v skledi. Kozarce tesno zapremo in shranimo za nekaj tednov, da se okusi prepojijo.

 

Zamrznjena pečena paprika
Postopek je enak kot pri zgornjem receptu, le da očiščenih paprik ne zložimo v kozarce, temveč v plastične posode ali vrečke, ter ne dodajamo česna in dodamo manj olja. Ko pečene paprike odmrznemo, jih le še potresemo z nasekljanim svežim česnom in peteršiljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.