© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Paradižnik, njam!


Lara Jelen
21. 7. 2023, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Končno je napočila sezona zrelega paradižnika. Zdaj je najslajši, najbolj polnega okusa in tudi najbolj dobrodošel, da pričara svežino v poletnih jedeh. Ponujamo tri odlične ideje, kako ga uporabiti. Izbor receptov: L.J. Foto: JASMINA PIRNAR KROPE - YASKA.SI, JAMIE OLIVER in PROFIMEDIA

k caprese nabodala.jpg
Profimedia
Nabodala caprese s pršutom

Nabodala caprese s pršutom in melono ter prelivom iz bazilike

»Vroče poletje in soparni dnevi so ravno pravšnji za nekaj osvežilnega in hladnega … in prav gotovo ni boljšega, če je taka jed pripravljena še hitro in enostavno. Zato so nabodala caprese s pršutom in melono ter osvežilnim prelivom iz bazilike zadetek v polno,« pravi Jasmina Pirnar Krope, ustvarjalka kulinaričnega bloga Yaska.si, od koder je tudi tale recept.

Sestavine

Nabodala

  • češnjevi paradižniki
  • melona
  • mini mocarela
  • sveža bazilika
  • rezine pršuta
  • lesena nabodala

Bazilikin preliv

  • pest sveže bazilike
  • 1 šalotka
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • žlica ali dve ledene vode

Priprava

1. Na lesena nabodala izmenično in po okusu nabodemo sestavine (paradižnik, mocarelo, melono, baziliko, pršut) in jih shranimo v hladilnik.

2. Nato pripravimo preliv iz bazilike, in sicer damo vse sestavine v blender oziroma mešalnik ter dobro zmešamo.

3. Ohlajena nabodala položimo na servirni krožnik in jih na tanko prelijemo z bazilikinim prelivom ter takoj postrežemo.

JASMININ NAMIG

Melono lahko za lepši videz izdolbemo v obliki kroglic ter pri tem uporabimo posebni pripomoček za izdolbitev sadja in zelenjave.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 29, 18. julij, 2023. 

01_Janaa_29.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.