© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevana jajca


Jana
17. 4. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jajca so rešitev v sili, kadar nimamo časa ali volje za kuhanje, pa tudi preprosta osnova, iz katere lahko mimogrede pričaramo slasten prigrizek.

Nadevana jajca

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut

Sestavine: 8 jajc * 1 glava solate * 5 kislih kumaric * 3 vejice kopra * 3 vejice peteršilja * pol šopka drobnjaka * 150 g kremnega solatnega preliva * 50 g smetanovega sirčka * 2 žlički gorčice * sol * poper.

Priprava: jajca skuhamo v trdo (8 do 10 minut). Odcedimo jih, prelijemo z mrzlo vodo (da jih laže olupimo), znova odcedimo in ohladimo. Jajca olupimo in podolžno prerežemo na polovice. Rumenjake izluščimo in pretlačimo skozi cedilo v skledo. Solatne liste oplaknemo, odcedimo in popivnamo do suhega. Kumarice na drobno sesekljamo. Dišavnice (koper, peteršilj in drobnjak) na drobno sesekljamo. Gladko razmešamo sirček, gorčico, solatni preliv, sesekljane dišavne zeli, sol, poper in pretlačene rumenjake. Kremno zmes napolnimo v vrečko s širokim nastavkom za brizganje. Nabrizgamo v polovice jajčnih beljakov. Pladenj obložimo s solatnimi listi, nanje zložimo nadevane jajčne polovice. Postrežemo s krekerji ali opečenimi kruhki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.