Nadevana jajca
Jajca so rešitev v sili, kadar nimamo časa ali volje za kuhanje, pa tudi preprosta osnova, iz katere lahko mimogrede pričaramo slasten prigrizek.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 8 jajc * 1 glava solate * 5 kislih kumaric * 3 vejice kopra * 3 vejice peteršilja * pol šopka drobnjaka * 150 g kremnega solatnega preliva * 50 g smetanovega sirčka * 2 žlički gorčice * sol * poper.
Priprava: jajca skuhamo v trdo (8 do 10 minut). Odcedimo jih, prelijemo z mrzlo vodo (da jih laže olupimo), znova odcedimo in ohladimo. Jajca olupimo in podolžno prerežemo na polovice. Rumenjake izluščimo in pretlačimo skozi cedilo v skledo. Solatne liste oplaknemo, odcedimo in popivnamo do suhega. Kumarice na drobno sesekljamo. Dišavnice (koper, peteršilj in drobnjak) na drobno sesekljamo. Gladko razmešamo sirček, gorčico, solatni preliv, sesekljane dišavne zeli, sol, poper in pretlačene rumenjake. Kremno zmes napolnimo v vrečko s širokim nastavkom za brizganje. Nabrizgamo v polovice jajčnih beljakov. Pladenj obložimo s solatnimi listi, nanje zložimo nadevane jajčne polovice. Postrežemo s krekerji ali opečenimi kruhki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se