Piščanec z zelenjavo
Piščančje meso (brez kože seveda) sodi med lahko hrano, prijazno do postave in zdravja. Poleti ga bomo seveda pripravljali z zelenjavo, ki je te v izobilju. Recepti so za štiri osebe.

Grahova juha
Potrebujemo 2 pesti sladkornega graha (ploščati stroki), 2 korenčka, majhno čebulo, pol piščančjega fileja, 2 žlici riža in začimbe.
Grah zrežemo na koščke, korenček na rezinice, oboje damo v liter mrzle vode. Dodamo jušno kocko, dve vejici peteršilja in olupljeno, vendar celo čebulo. Zavremo in kuhamo pet minut, nato dodamo riževe kroglice, ki jih naredimo zelo preprosto: meso zmeljemo, zmešamo z rižem, dobro pregnetemo in oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Kuhamo dvajset minut, juho seveda dosolimo in popramo.
Piščanec z mlado čebulo
Potrebujemo pol kg piščančjega mesa brez kože in kosti, pol kg mlade čebule, olje in začimbe.
Meso narežemo na tanjše rezine in jih opečemo na 3 žlicah olja, da porumenijo. Dodamo zrezano čebulo, uporabimo tudi precejšen del zelenja (lahko pa uporabimo tudi srebrnjak, ki nima zelenja), solimo in pražimo, dokler se čebula ne zapeče. Zelo okusno!
Piščanec s papriko
Potrebujemo večji piščančji file, 5 mladih čebul, 5 paprik, olje in začimbe.
File narežemo na tanke rezine in jih popečemo na olju, da porumenijo, nato dodamo na rombe narezano papriko in na trakove narezano čebulo. Solimo, popramo in dušimo le deset minut, zelenjava mora ostati hrustljava.
Zloženka z jajčevci
Potrebujemo pol kg mletega piščančjega mesa brez kože, veliko čebulo, 4 sveže, čvrste jajčevce, lonček kisle smetane, pol kozarca mleka, 2 jajci, 2 žlici parmezana, olje in začimbe.
Meso in drobno sesekljano čebulo pražimo na 3 žlicah olja, dokler ne porumeni. Solimo in popramo. Jajčevce zrežemo na tanke rezine in jih opečemo na žaru brez maščobe, če pa imamo raje bolj mastne jedi, jih lahko spečemo tudi na olju. Potem naložimo plast jajčevcev, plast mesa, na vrhu naj bodo jajčevci.
Smetano, mleko, jajci in parmezan stepemo, solimo in prelijemo čez musako. Z vilicami jo nekoliko privzdignemo, da se dobro prepoji, nato pa v pečici pečemo dobre pol ure.
Topla solata
Potrebujemo piščančji file, 20 dag šampinjonov, 2 papriki, 5 mladih čebul, 3 stroke česna, olje, začimbe in balzamični kis.
Meso narežemo na trakove, solimo in zlato rumeno zapečemo. Popečemo tudi zelenjavo (vsako posebej), primešamo strt česen in balzamični kis ter takoj ponudimo.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se