22 zlatih odličij za pekovske izdelke Mlinotesta
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je letos že 17. po vrsti podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Slovenska podjetja so letos na ocenjevanje prijavila rekordno število vzorcev, kar 136, podeljenih pa je bilo 124 zlatih priznanj 20 različnim pekarskim podjetjem.

Največ, kar 57 priznanj je bilo podeljenih v kategoriji kruha, sledi kategorija pekovskega peciva z 21 priznanji, kategorija finega pekovskega peciva z 19 priznanji in kategorija keksov s 13 priznanji. Zlata priznanja je komisija podelila tudi osmim testeninam in šestim svežim slaščicam.
Iz Mlinotesta, ki letos obeležuje 150-letnico obstoja podjetja, so v ocenjevanje neodvisni komisiji, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, poslali 23 izdelkov in prejeli kar 22 zlatih priznanj, in sicer 6 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 5 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, kar 8 zlatih priznanj v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva v hladilni kategoriji in 3 zlata priznanja za testenine.
In kateri so tisti izdelki Mlinotesta, ki so bili nagrajeni z zlatim znakom?
Med pekovskimi izdelki so prejeli priznanje za belo 400-g rustikalno štruco, pirin hlebček – 400 g, bio ovseni kruh – 400 g, kruh Janezek s semeni – 0,5 kg, boboli – 0,5 kg in kruh z olivami – 300 g.
V kategoriji pekovsko pecivo so prejeli zlato priznanje za vseh 5 prijavljenih izdelkov: baby kruhek – 60 g, zajtrk ovsena želvica z orehi – 60 g, žemlja – 80 g, žemlja – 70 g in kajzerica – 60 g.
Zelo so se razveselili velikega števila nagrad, ki so jih prejeli kar za vse v ocenjevanje prijavljene izdelke v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva v hladilni kategoriji. Seznam je res okusen: pistacijeva kremna rezina, Delice čokoladna torta, dvojni temni keks z vanilijevim polnilom (brez glutena), bio proseni keks (brez glutena), zajtrk keks kakav in kokos (brez glutena), krof z mareličnim polnilom, Donuts in rogljiček z orehovim nadevom.
In da delajo zares odlične testenine, dokazujejo tudi 3 zlata priznanja za vse tri prijavljene izdelke: tortellini pesto bazilika, tortellini rukola-gorgonzola in tortllini zorjeni sir.
»Prejeta priznanja dokazujejo, da postajamo v kategoriji finega pekovskega peciva prvaki in da nam bodo konkurenti težko sledili. Prav tako so naši izdelki brez glutena z zlatim priznanjem edini slovenskega porekla na trgovskih policah. Na voljo potrošnikom pa so že tudi trije novi okusi tortelinov, dobitnikov zlatega priznanja,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, član uprave Mlinotest.
Vir: Dialog
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se