Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pahor gostil slovenske umetnike srbskih korenin


Nejc Simšič
14. 10. 2015, 15.07
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ob uradnem obisku predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića v Sloveniji so med drugim pripravili slovesno večerjo s predsednikom Borutom Pahorjem, ki je povabil tudi slovenske umetnike srbskih korenin.

Pahor večerja
STA

Slovenski predsednik Borut Pahor in srbski predsednik Tomislav Nikolić sta se ob dvodnevnem obisku v Ljubljani družila tudi na slovesni večerji v predsedniški palači, kjer so zasijali srbski umetniki in podjetniki oziroma ustvarjalci srbskih korenin, ki že leta živijo in ustvarjajo v Sloveniji.

Pahor večerja
STA

V Kristalni dvorani predsedniške palače so se slovenskemu in srbskemu predsedniku med drugim pridružili priznana modna oblikovalka Jelena Proković, večkrat nagrajena gledališka režiserka Ivana Djilas, igralka Aleksandra Balmazović, nekdanji slovenski nogometni selektor in nogometni trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović, direktor Studia Moderna Duško Kos, lastnik skupine Nectar Slobodan Radun, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije Milan Lukić, nekdanji slovenski nogometni reprezentant in nekdanji član Crvene zvezde Milenko (Mile) Ačimović, violinist Slovenske filharmonije Oliver Dizdarević Škrabar in številni drugi.

Pahor večerja
STA

RAZKRIVAMO JEDILNI LIST

Da je predsednik Borut Pahor dober gostitelj in predvsem človek, ki pozna družabno plat tovrstnih obiskov, dokazuje vzdušje v Kristalni palači, kjer je prevladovala pozitivna energija. Med drugim nam je uspelo izvedeti, kaj so povabljenci večerjali. Kuharski mojstri so zbrani družbi postregli s piranskim brancinom, mariniranim v soku agrumov, morske sadeže v aspiku vina Zelen, rezino penečih puranjih prsi na rumeni omaki in soku agrumov, žlinkrofe z drobnjakom, telečje fileje z ožepkom, cvetačni pire in dušeno zelenjavo, posladkali so se s hruškovo kremo z viljamovko na mandljevem drobljencu in ribezovi omaki.

Pahor večerja
STA

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.