© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marjan Skok: „Z nizko dodano vrednostjo ne moremo delati čudežev!“


tednik
Majda Goznik
30. 11. 2021, 22.23
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Znani ptujski gostinec Marjan Skok, lastnik restavracije Gastro, je prejel priznanje Obrtno-podjetniške zbornice (OPZ) za 30 let samostojnega dela v gostinstvu, septembra pa ga je OZ Slovenije nagradila s srebrnim ključem za prispevek pri razvoju obrti, gostinstva in promocije dejavnosti ter gostinskih poklicev. Na priznanje je ponosen. Ko je začel, ni nikoli razmišljal o tem, da bo v teh izjemno neugodnih časih za gostinstvo, tudi začel je v prej kot rožnatih časih, dočakal ta jubilej.

1638195875_cg_skok_30_let_gastro_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Začeli so v letu 1991, letu osamosvojitve Slovenije. To je bil zelo turbulenten čas. Številna podjetja so zaprla vrata. Podjetje Agis, ki je takrat zaposlovalo okrog 2.500 ljudi, je začelo razpadati. Čez noč so bili prisiljeni iskati dobavitelje zunaj območja. Ob tem pa poskrbeti tudi za izhod s tega območja. Z lokacijo na sredini industrijske cone so bili brez povezave z okoljem. Prisiljeni so bili odkupiti cesto, da so lahko uredili dovozno pot, moč elektrike. Od Agisa so takrat odkupili samo zgradbo, za infrastrukturo so morali poskrbeti na novo. Manjši obrat so uredili znotraj Gradisa v Mariboru, ki je bil prav tako njihov dolžnik. Tam so ostali pet let, nato je v stečaju končal tudi Gradis.

Če bi pri nas delali po 280 ur na mesec kot v Avstriji, bi dobili enako plačo

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.