© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj so kraljici povedali o Trimu in Riku in kaj z njo kósi Primož Kozmus


lokalno
22. 10. 2008, 00.00
Posodobljeno
14:10
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kraljica_elizabeta1.jpg

##IMAGE-2223068##

Trajnostni razvoj postaja vse pomembnejši del strategije slovenskih podjetji, čeprav so med njimi velike razlike, so ugotavljali na današnji konferenci Trajnostni razvoj za doseganje nacionalne konkurenčnosti v Lipici. Sprejema za udeležence konference sta se udeležila tudi britanska kraljica Elizabeta II. in vojvoda Edinburški - oba visoka britanska gosta sta se rokovala z udeleženci konference. Med njimi so bili tudi predstavniki trebanjskega Trima in ribniškega Rika. Ti dve podjetji pa so na konferenci, na kateri se je zbralo okoli 70 predstavnikov slovenskih in britanskih podjeij, izpostavljali kot primera dobrih praks vključevanja trajnostnega razvoja v strategije in delovanje. Trajnostni razvoj pomeni predvsem varovanje okolja, spoštovanje človekovih pravic in delavskih standardov ter preprečevanje korupcije.

Prav Trimo in Riko (ekološke hiše, narejene iz lesa in drugih okolju prijaznih materialov, kakršnih vsako leto postavijo okoli 70, so lahko po besedah generalnega direktorja Rika Janeza Škrabca uspešna tržna niša) je pred kratkim obiskal tudi slovenski minister za razvoj dr. Žiga Turk, ko je potrdil dobro sodelovanje s tema dvema visoko tehnološkima podjetjema s področja trajnostnega razvoja.

Na ljubljanskem gradu se je sicer ob 13. uri že začelo kosilo, ki ga je za približno 80 gostov, ki so pripomogli k uspešnosti slovenske osamosvojitve in njeni promociji, pripravil veleposlanik Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Tim Simmons.

Kot smo poročali, je med povabljenci tudi Brežičan Primož Kozmus, ki ga bodo skupaj z ostalimi pogostili s postrvjo in divjačinskimi medaljoni.

Za predjed so kuharji pripravili marinirano postrv, primaknjeno k jesenski zelenjavni blazinici. Ob tem bodo postregli suho vino constantini sivi pinot iz Goriških Brd, poroča STA.

Glavna jed bodo divjačinski medaljoni z brusnicami v kostanjevi omaki s kruhovimi rezinicami, marinirano zelenjavo in kruhovimi pogačami iz grajskih peči. Grla bodo lahko izbrani gostje ob tem poplaknili z rdečim suhim vinom sara 1998 iz vinorodnega okoliša Primorska-Kras.

Posladkali se bodo s sladkimi drobnimi grižljajčki in mešanim rezanim sadjem, ob koncu pa bodo lahko izbirali med čajem in kavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.