
Karamelno mleko z žajbljem zoper boleče grlo
Obudimo spomin na star recept, s katerim so nekoč zelo pogosto lajšali boleče grlo.

Naravnost iz domače babičine lekarne prihaja učinkovit napitek, ki pomaga pregnati simptome prehlada in neprijetno bolečino v grlu, pripomore pa tudi k obilnemu izločanju sluzi, ki se je nakopičila v pljučih. Saj se spomnite prežganega sladkorja z mlekom, kajne? Z dodatkom suhih žajbljevih lističev še dodatno povečamo učinek napitka. Žajbelj namreč deluje protivnetno in razkuževalno, blaži pa tudi bolečine.
Kako pripraviti karamelno mleko?
V lonček stresite obilno žlico sladkorja, nato pa ga pri nizki temperaturi segrevajte. Ob tem sladkor ves čas mešajte, da se počasi karamelizira. Ko postane nežno rjave barve, lepljivo zmes prelijte z 3 dcl mleka. V nadaljevanju mleko segrevajte in ob tem ves čas mešajte, da se bo karamel raztopil. Ko bo dišeči napitek tik pod vreliščem, ga odstavite in dodajte dve žlički posušenih žajbljevih lističev. Lonček nato prekrijte in pustite stati pet minut. Napitek nato le še precedite in še toplega zaužite.

Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Oblačno
torek, 11. 3
Oblačno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti