Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladki velikonočni kruh z rozinami in jajčnim likerjem


Tina Lucu / revija Liza Maja
1. 4. 2023, 15.00
Posodobljeno
02. 04. 2023 · 08:39
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Danes imamo za vas preprost recept za pripravo okusnega velikonočnega kruha. Ne spreglejte zanimive sestavine ...

sladek velikonočni kruh z rozinami in jajcnim.jpg
profimedia LIZA MAJA
sladek velikonočni kruh z rozinami in jajcnim.jpg

Sestavine:

Za 2 kruha (približno 20 kosov):


42 g svežega kvasa
180 g sladkorja
200 ml mleka
500 g navadne moke
2 jajci + 1 rumenjak
70 g zlatih rozin
30 ml ruma
sol
30 ml jajčnega likerja
naribana lupina 1 limone
125 g stopljenega masla

Za zaključek:
1 jajce za mazanje
00 g rezin mandljev

##IMAGE-1459070##


Priprava:

1. Drobljen kvas zmešajte z žličko sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Pustite na toplem mestu, da vzhaja.
2. Moko, preostali sladkor, jajce in rumenjak, rozine, namočene v rumu, ščepec soli, liker, limonino lupinico, vzhajan kvas, preostanek mlačnega mleka dajte v skledo in vse skupaj dobro premešajte.
3. Dodajte mlačno maslo in zamesite v bolj čvrsto testo, ki ga pustite vzhajati približno eno uro. Testo oblikujte v dva hlebca, ju položite na namaščen pekač in pustite vzhajati približno 40 minut.
4. Na sredini hlebčka s škarjami zarežite v križ, hlebčke premažite z jajcem in posujte z mandlji. V pečici pri 160 °C pecite približno 40 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.