Praznično: Recept za slastna sadna darilca
Drobne sladkarije, ki jih lahko podarite (ali pa pojeste) ...

Sestavine za 20 kosov:
- 220 g suhega sadja (suhe češnje, brusnice, datlji)
- 50 g rozin
- amaretto za namakanje sadja
- 60 g mandljevih koščkov
- 150 g navadne moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 120 g masla
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 75 g mletih mandljev
- 3 jajca
- 120 g sladkorja
- 50 g temne čokolade
Za zaključek:
- marcipan
- okrasni sladkor
Priprava:
1. Datlje in suho sadje narežite na koščke, zmešajte z rozinami in brusnicami ter zalijte z amarettom. Pustite, da se vse skupaj napije. Sadje odcedite, amaretto pa shranite. Sadju dodajte mandlje.
2. Presejano moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Raztopite maslo, vmešajte ekstrakt, mlete mandlje in 3 žlice amaretta. Pustite, da se ohladi. Jajca s sladkorjem penasto stepite.
3. V jajca izmenično vmešajte mešanico drobtin in masla. Vmešajte suho sadje in sesekljano čokolado. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 35 minut pecite pri 160 °C.
4. Pečeno pecivo obrnite in pustite, da se ohladi. Nato ga narežite na koščke in jih premažite z amaretom. Koščke obložite z marcipanom, jih okrasite in zavežite s pentljo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se