© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznično: Recept za slastna sadna darilca


Tina Lucu / revija Liza Maja
18. 12. 2023, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Drobne sladkarije, ki jih lahko podarite (ali pa pojeste) ...

sadna  darila.jpg
profimedia LIZA MAJA
sadna darila

Sestavine za 20 kosov:

  • 220 g suhega sadja (suhe češnje, brusnice, datlji)
  • 50 g rozin
  • amaretto za namakanje sadja
  • 60 g mandljevih koščkov
  • 150 g navadne moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 120 g masla
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 75 g mletih mandljev
  • 3 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 50 g temne čokolade

Za zaključek:

  • marcipan
  • okrasni sladkor

Priprava:

1. Datlje in suho sadje narežite na koščke, zmešajte z rozinami in brusnicami ter zalijte z amarettom. Pustite, da se vse skupaj napije. Sadje odcedite, amaretto pa shranite. Sadju dodajte mandlje.

2. Presejano moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Raztopite maslo, vmešajte ekstrakt, mlete mandlje in 3 žlice amaretta. Pustite, da se ohladi. Jajca s sladkorjem penasto stepite.

3. V jajca izmenično vmešajte mešanico drobtin in masla. Vmešajte suho sadje in sesekljano čokolado. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 35 minut pecite pri 160 °C.

4. Pečeno pecivo obrnite in pustite, da se ohladi. Nato ga narežite na koščke in jih premažite z amaretom. Koščke obložite z marcipanom, jih okrasite in zavežite s pentljo.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.