Recept: Pina colada cheesecake
No, tole je pa sladica, ki bo poskrbela za pravi ples brbončic ... Kako le ne, ko pa jo bomo popestrili s slastnim kokosovim likerjem.

Sestavine za podlago:
- 150 g piškotov,
- 40 g kokosove moke,
- 80 g masla.
Sestavine za nadev:
- 500 g ananasa v kompotu,
- 200 g sladkorja,
- 30 ml likerja malibu,
- 650 g sirnega namaza,
- 30 g moke,
- 4 jajca,
- 120 ml kokosovega mleka,
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja.
Priprava:
V kozici raztopimo maslo in vanj vsujemo piškote ter kokosovo moko. Dobro pregnetemo in maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. Medtem ananas narežemo na kocke, dolijemo nekaj sirupa iz kompota, dodamo malibu in segrevamo do vretja. Vre naj 10 minut. Nato odcedimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sirni namaz, sladkor, vaniljev sladkor in moko ter počasi dodajamo jajca. Na koncu dolijemo še kokosovo mleko in sok, v katerem smo kuhali ananas. Mešanico zlijemo v tortni model in posujemo z ananasom. Štirideset minut pečemo pri 180 stopinjah, nato ohladimo in vsaj za dve uri shranimo v hladilniku.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
