© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pina colada cheesecake


R.T.
16. 6. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

No, tole je pa sladica, ki bo poskrbela za pravi ples brbončic ... Kako le ne, ko pa jo bomo popestrili s slastnim kokosovim likerjem.

pina colada.jpg
Dreamstime
pina colada

Sestavine za podlago:

  • 150 g piškotov,
  • 40 g kokosove moke,
  • 80 g masla.

Sestavine za nadev:

  • 500 g ananasa v kompotu,
  • 200 g sladkorja,
  • 30 ml likerja malibu,
  • 650 g sirnega namaza,
  • 30 g moke,
  • 4 jajca,
  • 120 ml kokosovega mleka,
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja.

Priprava:

V kozici raztopimo maslo in vanj vsujemo piškote ter kokosovo moko. Dobro pregnetemo in maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. Medtem ananas narežemo na kocke, dolijemo nekaj sirupa iz kompota, dodamo malibu in segrevamo do vretja. Vre naj 10 minut. Nato odcedimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sirni namaz, sladkor, vaniljev sladkor in moko ter počasi dodajamo jajca. Na koncu dolijemo še kokosovo mleko in sok, v katerem smo kuhali ananas. Mešanico zlijemo v tortni model in posujemo z ananasom. Štirideset minut pečemo pri 180 stopinjah, nato ohladimo in vsaj za dve uri shranimo v hladilniku.

pina colada.jpg
dreamstime
pina colada

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.