Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božanski pistacijev sladoled s timijanovim medom


M.O.Ž., Zarja
17. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni boljšega, kot je doma pripravljen sladoled. Če ga zamešamo sami, gotovo ne vsebuje umetnih barvil in dodatkov za obstojnost, pri izbiri sestavin pa se lahko ravnamo po lastnem okusu.

sladkih 5.jpg
Revija Zarja
Pistacijev sladoled

Poleg priljubljenih vaniljevega, čokoladnega ali sadnega sladoleda lahko pripravimo tudi kaj bolj nenavadnega, kot je na primer pistacijev sladoled z dodatkom timijanovega medu. Zagotovo vas ne bo razočaral.

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut + čas za hlajenje  

Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.

In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.

Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.