Božanski pistacijev sladoled s timijanovim medom
Ni boljšega, kot je doma pripravljen sladoled. Če ga zamešamo sami, gotovo ne vsebuje umetnih barvil in dodatkov za obstojnost, pri izbiri sestavin pa se lahko ravnamo po lastnem okusu.

Poleg priljubljenih vaniljevega, čokoladnega ali sadnega sladoleda lahko pripravimo tudi kaj bolj nenavadnega, kot je na primer pistacijev sladoled z dodatkom timijanovega medu. Zagotovo vas ne bo razočaral.
Za 4 osebe
Priprava: 20 minut + čas za hlajenje
Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.
In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.
Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se