Svinjski zrezki v kremni višnjevi omaki
To jed sem jedla pred dobrim desetletjem, le da je bila takrat pripravljena z merjascem. A mi je ostala v prijetnem spominu, zato sem si shranila recept in nedavno preizkusila različico kar s svinjino. Ko bom naslednjič želela goste presenetiti s čim posebnim in nepozabnim, jim bom zagotovo pripravila prav to.

Sestavine za 2–3 osebe
600 g svinjskega mesa (pleče)
timijan
3 žlice oljčnega olja
malo masla
sol in poper
2 ščepca cimeta
skodelica (200 ml) višenj (lahko iz kompota)
400–500 ml smetane za kuhanje
Priprava
1. Meso narežemo na tanke zrezke, po potrebi jih rahlo potolčemo ter začinimo s soljo in mletim poprom.
2. V ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh popečemo, da se rahlo zlato zapečejo. Nato jih prestavimo na eno stran ponve, da lahko vanjo dodamo kocko masla. Ko se maslo raztopi, zrezke spet razporedimo po ponvi in še malo popečemo na obeh straneh.
3. Višnje iz kompota dobro odcedimo, zrezke spet pomaknemo na eno stran ponve, višnje pa stresemo v drugi del, jim dodamo poper in cimet ter nekoliko povremo.
4. Zrezke še enkrat razporedimo po ponvi, jih premešamo z višnjami, vse skupaj začinimo s timijanom in prilijemo smetano za kuhanje. Jed pokrijemo s pokrovko in naj nežno brbota 5 minut. Postrežemo s kruhovimi cmoki ali skutnimi svaljki.
NAMIG
Tole je odlična ideja za praznično kosilo ali večerjo. Namesto svinjine lahko uporabite divjačinsko meso.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 48, 28. november, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se