Sveži, bogati okusi Mehike
Od tortilje, zelenjavne enčilade do sadne čimičange

Mehiška hrana je vse bolj priljubljena, in ker njena priprava ni zapletena, jo zlahka pripravimo tudi doma, pa naj bo to koruzni čips s piščancem in različnimi salsami, zelenjavna enčilada oziroma nadevane, v pečici pečene tortilje, solata z avokadom in popečeno slanino ali pa za posladek sadna čimičanga z višnjami. Te znane mehiške jedi, vse od predjedi, glavnih jedi do sladice, so po svojih odličnih receptih pripravili v mehiški restavraciji Cantina Mexicana v Ljubljani.
Koruzni čips s piščancem
Mehičani si jo privoščijo kot predjed ali prigrizek.
Recept je za 4 osebe.
Sestavine: 300 g koruznega čipsa, 100 g sira načo, 100 g poltrdega ribanega sira, 100 g paprike jalapeno, 200 g popečenega piščančjega mesa, sol, poper, olje
Priprava: piščančji file narežemo na trakce ali kocke, ga solimo, popramo in popečemo na olivnem olju. V pekač oziroma skledo, primerno za peko v pečici, zložimo vse sestavine po plasteh. V pekač tako naložimo plasti koruznega čipsa, sira načo, popečenih piščančjih filejev, pekočih vloženih paprik jalapeno, in ribanega sira. To zaporedje plasti še enkrat ponovimo. Zloženko gratiniramo v pečici. Pečemo jo od 10 do 15 minut pri 180 stopinjah.
Koruzni čips s piščancem postrežemo z različnimi salsami – rdečo, načo, avokadovo oziroma gvakamole, pa tudi s kislo smetano. Pripravimo jih sami ali jih kupimo že pripravljene in po okusu dodatno zaostrimo s pekočo omako – tabaskom ali habanerom.
Več v reviji Zarja, št. 39, 27. 9. 2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se