© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sveži, bogati okusi Mehike


Renata Ucman
28. 9. 2016, 10.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Od tortilje, zelenjavne enčilade do sadne čimičange

mehiska_vse_jedi.jpg
Iztok Dimc

Mehiška hrana je vse bolj priljubljena, in ker njena priprava ni zapletena, jo zlahka pripravimo tudi doma, pa naj bo to koruzni čips s piščancem in različnimi salsami, zelenjavna enčilada oziroma nadevane, v pečici pečene tortilje, solata z avokadom in popečeno slanino ali pa za posladek sadna čimičanga z višnjami. Te znane mehiške jedi, vse od predjedi, glavnih jedi do sladice, so po svojih odličnih receptih pripravili v mehiški restavraciji Cantina Mexicana v Ljubljani.

Koruzni čips s piščancem 

Mehičani si jo privoščijo kot predjed ali prigrizek.

Recept je za 4 osebe.

Sestavine: 300 g koruznega čipsa, 100 g sira načo, 100 g poltrdega ribanega sira, 100 g paprike jalapeno, 200 g popečenega piščančjega mesa, sol, poper, olje

Priprava: piščančji file narežemo na trakce ali kocke, ga solimo, popramo in popečemo na olivnem olju. V pekač oziroma skledo, primerno za peko v pečici, zložimo vse sestavine po plasteh. V pekač tako naložimo plasti koruznega čipsa, sira načo, popečenih piščančjih filejev, pekočih vloženih paprik jalapeno, in ribanega sira. To zaporedje plasti še enkrat ponovimo. Zloženko gratiniramo v pečici. Pečemo jo od 10 do 15 minut pri 180 stopinjah.

Koruzni čips s piščancem postrežemo z različnimi salsami – rdečo, načo, avokadovo oziroma gvakamole, pa tudi s kislo smetano. Pripravimo jih sami ali jih kupimo že pripravljene in po okusu dodatno zaostrimo s pekočo omako – tabaskom ali habanerom.

Več v reviji Zarja, št. 39, 27. 9. 2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.