Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva kaša


Jana
16. 5. 2011, 04.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kras in šparglji vabijo!

Špargljeva kaša

Za 4 osebe


Priprava: 50 minut
Kuhanje: 30 minut

Sestavine: 300 g gojenih belih in zelenih špargljev + 5 dag na kocke narezanega belega dela kraškega pršuta + 2 skodelici oluščenega ječmena + staran nanoški sir.
Priprava: Šparglje umijemo, bele olupimo in obojim odrežemo trdi del. V slani
vodi 20 minut kuhamo odrezane dele špargljev in olupke, precedimo. Približno
v polovico te juhe dodamo oluščeni ječmen in na kocke narezan beli del kraškega
pršuta ter kuhamo. Med kuhanjem (30 minut) prilivamo preostali del juhe. Ko je
ješprenj kuhan (ne prekuhan), dodamo nariban starani nanoški sir ter dobro
premešamo in serviramo.
Nasvet: Če želimo kompaktnejšo jed, prilivamo manj oziroma več, če želimo jed
ponuditi z žlico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.