© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz rdečega zelja


Jana
28. 1. 2010, 10.58
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusna zimska solata

Solata iz rdečega zelja

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: od 1 do 2 minuti

Sestavine: 750 g rdečega zelja * 25 g ingverja * 150 g polnomastnega jogurta * 2 žlici kutinovega želeja * od 1 do 2 žlici limoninega soka * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 1 granatno jabolko.

Priprava: Zeljno glavo očistimo zunanjih listov in razrežemo na četrtine. Izrežemo kocen. Zelje zelo na tanko naribamo. Damo ga v kozico in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo stati od 1 do 2 minuti. Zelje odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ponovno dobro odcedimo. Olupimo ingver in ga na tanko nastrgamo. Zmešamo ga z jogurtom, limoninim sokom, s kutinovim želejem in olivnim oljem, da dobimo solatni preliv. Dodamo tudi sol in poper. Iz granatnega jabolka izluščimo zrna. V skledi zmešamo zelje, zrna granatnega jabolka in solatni preliv. Pustimo stati 30 minut, da se okusi dobro pomešajo.

Nasvet: Namesto kutinovega želeja lahko vzamemo kak drug kiselkast sadni žele. Namesto zrn granatnega jabolka pa lahko primešamo solati narezane koščke pomarančnih krhljev (filejev).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.