Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Samostojna jed z bučkami iz pečice


Metka McCully Žigon
10. 9. 2023, 05.02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosto, nasitno, za vsakdanje kosilo ali večerjo brez mesa. Potrebujemo le osnovne nedrage sestavine. Zraven prija velika skleda sezonske solate.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Mmmm, slastne bučke

Sestavine

2 bučki (približno 600 g)

1 čebula

sol, poper

1 čajna žlička kurkume v prahu

3 žlice oljčnega olja

3 jajca

2–4 stroki česna

šopek peteršilja

100 g naribanega sira

1 žlica naribanega parmezana

Priprava
1. Bučke zrežemo na kolobarje, čebulo olupimo in zrežemo na tanke rezine. Oboje damo v skledo, posolimo, popopramo, dodamo žličko kurkume v prahu in olje. Vse skupaj dobro premešamo.

2. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo bučke in pečemo v pečici 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.

3. Medtem ko se bučke pečejo, razžvrkljamo jajca, dodamo jim sesekljan česen in peteršilj. Po 20 minutah, ko so pečene, jih prelijemo z jajčno zmesjo, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

nasl_Jana_36.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.