© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prisiljeno sladko zelje s slanino


Jana
16. 3. 2011, 15.17
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priložen je tudi recept za prilogo - praženi ješprenj

Prisiljeno sladko zelje s slanino

Zelje

Za od 4 do 5 oseb
Sestavine: 2 kg svežega zelja + 80 g olja + 150 g sesekljane čebule + 20 g sladkorja + 30 g moke + 300 g prekajene slanine  (hamburške) +  sol + žlica kisa + kumina.

Priprava: Očiščeno in umito zelje zrežemo na rezance, ga osolimo, dodamo kis in kumino ter premešamo. Na maščobo damo sladkor, in ko zarumeni, dodamo čebulo, jo popražimo, nato dodamo še moko. Ponovno prepražimo in dodamo zelje, premešamo ter zalijemo z juho ali vodo, da se zelje skuha do mehkega.

Praženi ješprenj

Sestavine: 200 g  ješprenja + 30 g masla + 40 g čebule +  poper + sol + majaron + 1 žlička sesekljanega peteršilja + 3  stroki česna.

Priprava: Ješprenj dobro oplaknemo in skuhamo v tričetrt litra vode. Na raztopljenem maslu pražimo čebulo, dodamo česen in ješprenj, dobro premešamo, solimo, dodamo začimbe in serviramo k zelju. Po vrhu naložimo slanino, ki smo jo popekli v ponvi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.