© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Prav posebne marmelade


Marjana Ogorevc Žgalin
10. 9. 2019, 15.10
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kuhanje sadnih shrankov je zaznamovalo številne generacije. Recepti za okusne marmelade in džeme so prehajali iz roda v rod, saj je bila polna shramba vloženih sadnih in zelenjavnih pripravkov vsaki gospodinji v ponos. Tradicija je z leti malce zbledela in povozil jo je čas, ki ga imamo vedno premalo. A ker se vse vrača, tudi spoznanje, da je domače res najboljše, spet kuhamo, vlagamo in shranjujemo vseh vrst dobrote. Tokrat so na vrsti sadne marmelade v sodobni preobleki, pripravljene v rekordno kratkem času in s sestavinami, ki jih naredijo posebne.

k jabolko, rozine, mandlji.jpg
Zarja Jana
Jesenske marmelade

Pripravila: MARJANA OGOREVC ŽGALIN

Foto: Shutterstock, SweetFamily, Diamant  

S hruškami in čokolado

Priprava: 50 minut + čakalni čas

Sestavine: 2 kg hrušk, 500 g želirnega sladkorja 3 : 1, 2 limoni, 1 vaniljev strok, 75 g temne čokolade.

Priprava: Limonama iztisnemo sok. Hruške olupimo, jim odstranimo peške in narežemo na koščke. Potrebujemo jih 1400 g. Zmešamo jih z želirnim sladkorjem in limoninim sokom, dodamo sredico vaniljevega stroka in strok. Premešamo in v pokritem loncu pustimo 3 ure. Medtem čokolado na drobno sesekljamo. Lonec pristavimo na ogenj in med mešanjem zavremo in kuhljamo 4 minute. Odstranimo vaniljev strok in vmešamo čokolado. Še vročo marmelado nalijemo v kozarce, jih tesno zapremo in shranimo na hladnem.

Z jabolki, rozinami in mandlji ...

Več idej in čudovitih receptov v reviji Zarja Jana št. 37, 10.9.2019


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.