Prav posebne marmelade
Kuhanje sadnih shrankov je zaznamovalo številne generacije. Recepti za okusne marmelade in džeme so prehajali iz roda v rod, saj je bila polna shramba vloženih sadnih in zelenjavnih pripravkov vsaki gospodinji v ponos. Tradicija je z leti malce zbledela in povozil jo je čas, ki ga imamo vedno premalo. A ker se vse vrača, tudi spoznanje, da je domače res najboljše, spet kuhamo, vlagamo in shranjujemo vseh vrst dobrote. Tokrat so na vrsti sadne marmelade v sodobni preobleki, pripravljene v rekordno kratkem času in s sestavinami, ki jih naredijo posebne.

Pripravila: MARJANA OGOREVC ŽGALIN
Foto: Shutterstock, SweetFamily, Diamant
S hruškami in čokolado
Priprava: 50 minut + čakalni čas
Sestavine: 2 kg hrušk, 500 g želirnega sladkorja 3 : 1, 2 limoni, 1 vaniljev strok, 75 g temne čokolade.
Priprava: Limonama iztisnemo sok. Hruške olupimo, jim odstranimo peške in narežemo na koščke. Potrebujemo jih 1400 g. Zmešamo jih z želirnim sladkorjem in limoninim sokom, dodamo sredico vaniljevega stroka in strok. Premešamo in v pokritem loncu pustimo 3 ure. Medtem čokolado na drobno sesekljamo. Lonec pristavimo na ogenj in med mešanjem zavremo in kuhljamo 4 minute. Odstranimo vaniljev strok in vmešamo čokolado. Še vročo marmelado nalijemo v kozarce, jih tesno zapremo in shranimo na hladnem.
Z jabolki, rozinami in mandlji ...
Več idej in čudovitih receptov v reviji Zarja Jana št. 37, 10.9.2019
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se