Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečeni krompir s sirom


Jana
29. 10. 2010, 10.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za 4 osebePriprava: 35 minutPečenje: 15 minut Sestavine: 1 kg krompirja * 40 g masla ali margarine * 1 dl kisle smetane * 2 jajci * 100 g ementalskega sira * sol.

Popečeni krompir s sirom

Priprava: Krompir umijemo in skuhamo v osoljeni vodi. Odcedimo ga, pustimo, da se nekoliko ohladi, in ga olupimo. Krompir narežemo na rezine in zabelimo s stopljenim maslom. Uporabimo lahko tudi mešanico masla in olja. Premešamo. Krompir damo v pekač, prekrit s papirjem za peko. V skledi razžvrkljamo jajci, smetano, sol in naribani sir. Prelijemo čez krompir. Pekač damo v pečico, ogreto na 200 stopinj in krompir zlato rjavo zapečemo. Ponudimo ga s svežo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.