© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja bedra z mandljevo omako


Jana
26. 4. 2011, 12.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S svežo solato samostojen obrok.

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Pečenje: 40 minut

Sestavine: 4 piščančja bedra * 2 žlici olivnega olja * 8 vejic svežega timijana * sveži solatni listi za okrasitev; * mandljeva omaka: 625 ml perutninske juhe iz kocke ali perutninske jušne osnove * 100 g mletih mandljev * 1 strok česna * 2 žlici sesekljanega peteršilja * pol žličke sladkorja *  limonin sok.

Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Piščančja bedra oplaknemo, osušimo s papirnato brisačo in natremo s soljo. Zložimo jih v pekač in pokapljamo z oljem. Na bedra položimo vejice timijana. Pekač postavimo v pečico in pečemo bedra 40 minut oziroma toliko časa, da so pečena. Pustimo jih še nekaj minut v pekaču, da počivajo. Medtem pripravimo omako. V kozici pristavimo juho in mlete mandlje. Ko juha zavre, počasi kuhamo na šibkem ognju nekaj minut. Solimo po okusu in dodamo preostale sestavine: sesekljani peteršilj, strt česnov strok, sladkor in limonin sok. Kuhamo približno 20 minut, nato pa z žlico enakomerno prelijemo omako čez pečena piščančja bedra. Ponudimo z zeleno solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.